Hout olie?

Wat bedoelen wij met Hout olie?

Houtolie is een ietwat verwarrende naam omdat er zowel één soort olie als een hele verzameling oliën mee bedoeld kan worden.

Dat eenieder met het woord "Houtolie" een soort olie bedoelt om hout te beschermen zal ongetwijfeld duidelijk zijn. Daarna houdt de duidelijkheid echter al snel op omdat sommigen met hout olie de zogenaamde Chinese hout 0olie bedoelen die ook als Tungolie bekend is, terwijl anderen niets anders bedoelen dan "één of andere soort olie die je op hout kunt smeren".

In het eerste geval is duidelijk wat er met het woord houtolie bedoeld wordt, namelijk Chinese houtolie. In het tweede geval echter kan met het woord houtolie van alles bedoeld worden zoals bijvoorbeeld rauwe of gekookte Lijnolie, Ricinusolie enzovoorts.

 

De basis van de producten van deCokerije is Chinese Tungolie omdat dat eenvoudigweg de meest hoogwaardige olie is die moeder natuur voor ons maakt. Overal waar we op deze site dan ook over Houtolie spreken bedoelen we daar Chinese tungolie mee. We zijn er zó aan verknocht dat we zelfs deze website er naar vernoemd hebben...

 

Op de verschillende pagina's van deze site vindt u naast onze kant en klaar producten  informatie over de verschillende oliesoorten en hun toepassing. We hopen dan ook dat u door deze website wat meer achtergrondinformatie op kunt doen zodat u uiteindelijk zelf de beste keuze kunt maken voor het product om uw project mee af te werken. Een keuze die naar we hopen na het doorlezen van deze site vooral gebaseerd is op kennis en iets minder op marketingkreten als "de beste" of "de goedkoopste". O ja, leest u ook de pagina eens door waarin we u uitleggen dat onze producten bestaan uit natuurlijke, duurzame grondstoffen en weinig of geen oplosmiddelen bevatten waar u niets aan heeft en die bovendien vaak nog vervelend ruiken ook. U vindt die informatie via deze link.

Bent u op zoek naar informatie over de "echte" Chinese houtolie, oftewel Tungolie die al vele eeuwen als de koningin onder de oliën gezien wordt? Klik dan op deze link om naar de gedetailleerde pagina over Tungolie te springen.

Met "echte"  Hout olie wordt Chinese Tungolie bedoeld. Hier vindt u veel informatie over deze oliesoort.

Pagina over Houtolie