Gratis verzending vanaf €175,-
Uit voorraad leverbaar dus snelle levering
De beste kwaliteit natuurlijke houtolie

Het verhaal
achter deCokerije

Ron van Zaltbommel is oprichter van deCokerije

deCokerije: Passie voor ambacht

deCokerije is ontstaan vanuit mijn bedrijf Restauratiebedrijf van Zaltbommel. Ik heb me lange tijd bezig gehouden met het uitvoeren van restauratiewerk aan monumentale panden en het in ere houden van oude technieken. Daarnaast heb ik in verschillende landen ambachtelijke cursussen verzorgd en heb ik door heel Europa ouderwetse materialen geleverd. Materialen die in de moderne tijd helaas verloren dreigen te gaan.

Mijn drijfveer was daarbij niet gelegen in nostalgische overwegingen maar in het feit dat deze producten zich al eeuwenlang hebben bewezen. Ze zijn eenvoudigweg nog steeds niet door de moderne massaproducten verslagen op het gebied van kwaliteit, duurzaamheid en gebruiksgemak. Bovendien zijn deze producten onder aan de streep vaak ook veel goedkoper dan hun moderne chemische tegenhangers.

Hoogwaardige producten

Ik heb voor mijn werkzaamheden op veel beurzen gestaan en allerlei demonstraties en lezingen door heel Europa verzorgd. Daar bleek met grote regelmaat dat mensen onvoldoende kennis hadden van de producten waar ze mee werkten. Ook zag ik helaas maar al te vaak minderwaardige producten die ook nog eens veel te duur waren. Toen ik dan ook in contact kwam met een oliekokerij waar men nog op traditionele wijze, maar met de modernste kennis, hoogstaande producten maakte op basis van volledig natuurlijke grondstoffen was het initiatief voor de producten die u op deze site aantreft dan ook snel geboren.

De aanpak?

Zet een aantal vakspecialisten met een gezamenlijke ervaring van ruim 100 jaar bij elkaar en laat ze een aantal olieproducten ontwikkelen die:

  • Aan de hoogste kwaliteitseisen voldoen.
  • Uitsluitend natuurlijke, duurzame grondstoffen bevatten.
  • Weinig of geen oplosmiddelen bevatten.
  • Prettig te verwerken zijn.
  • Makkelijk én onderbouwd aan de gebruiker, u dus, uitgelegd kunnen worden.

Het resultaat van dit initiatief werd “deCokerije”. De naam verwijst naar het op ambachtelijke wijze verkoken van de verschillende oliesoorten en harsen waardoor ieder product juist die eigenschappen krijgt die voor de betreffende toepassing gewenst is.

Toen ik 2012 begon met dit avontuur stond ik nog zelf op de steiger om mijn restauratiewerkzaamheden uit te voeren. Inmiddels levert deCokerije haar producten naar meer dan 6 landen. Daardoor heb ik al heel lang geen tijd meer om nog zelf de steiger op te klimmen maar gelukkig mag ik nog wel steeds meedenken bij allerlei grote én kleine projecten. Zo maak ik nog iedere dag de beste keuze voor het afwerken van allerlei projecten.

Ik wens u veel plezier op deze site. Mocht u na het doornemen hiervan toch nog vragen hebben neem dan gerust even contact met mij op zodat ik u aanvullend kan informeren.

Van harte welkom!

Ron van Zaltbommel

Selecteer een Afleverpunt