Gratis verzending vanaf €175,-
Uit voorraad leverbaar dus snelle levering
De beste kwaliteit natuurlijke houtolie

Terras
schoonmaken

Houtolie? decokerije maakt nog ambachtelijke houtolie volgens oud recept!

Terras schoonmaken een hele klus?

Terras schoonmaken

Iedereen die een terras of vlonder heeft weet dat een klus kan zijn om dat netjes te houden. Zeker als er ook nog wat bomen in de buurt staan of als het terras op het noorden gelegen is. Binnen de kortste keren is het terras dat er bij het aanleggen zo mooi uit zag groen en glibberig geworden van de algen of volledig vergrijst. Lees hieronder hoe u het terras met minder werk netjes maakt.

Om houten terrassen weer netjes te maken zijn er twee zaken die we aan kunnen pakken. Vergrijzen van het hout en de vorming van alg-aanslag. Laten we eerst eens kijken naar de oorzaken daarvan…

Grijs geworden?

Hout dat kaal is en in contact komt met de buitenlucht droogt uit en vergrijst onder invloed van de weersomstandigheden. Lees hier onze blog over het vergrijzen van hout. De oplossing om het vergrijzen te voorkomen is dan ook zorgen dat het weer geen invloed heeft of zorgen dat er geen kaal hout ontstaat. De eerste optie werkt prima voor tuinstoelen die binnen gezet worden. Bij een terras kan dat niet zodat we daar niets mee op schieten. Wat voor een terras wél prima werkt is zorgen dat er geen kaal hout ontstaat. Als we er voor zorgen dat het hout constant beschermd is door een filmpje olie of vernis, komt er geen kaal hout in contact met de buitenlucht en wordt het vergrijzen voorkomen.

Voor terrassen die voorzien zijn van profielplanken is vernissen vrijwel niet te doen zodat ook die optie af valt. Olie daarentegen is prima te doen en relatief snel gebeurd zodat dat de ideale oplossing is om uw geprofileerde delen mee te behandelen. De eerste keer behandelen we uitgebreid; daarna hoeft u alleen de toplaag regelmatig aan te vullen omdat die natuurlijk door de zon wordt afgebroken.

Hout dat is vergrijst kan in de meeste gevallen zijn oorspronkelijke kleur teruggegeven worden door het te behandelen met Oxaalzuur.

Groen geworden?

Een terras dat lang nat blijft zal eerder groen worden dan een terras dat keurig droogt ligt. Zorg er dus voor dat regenwater zo kort mogelijk op uw planken blijft liggen door bij de aanleg het terras een heel klein beetje schuin te leggen. Als het terras eenmaal ligt zorgen we ervoor dat het hout niet uitdroogt en de vezels keurig gevuld zijn met olie. Als het hout niet droog is en ook keurig is gevuld blijven er geen druppels in de poriën van het hout staan. daardoor is het sneller droog en hebben algen dus minder kans om te  groeien. Ook hiervoor is een olie-afwerking dus een prima oplossing. Door regelmatig onderhoud te plegen vult u de poriën met olie waardoor er geen water meer in kan dringen. Gevolg is dat het oppervlak langer mooi blijft.

Als het hout al groen geworden is dan werkt oxaalzuur en een harde borstel prima. Oxaalzuur kan ook tuinplanten vernielen. Als u dus een mooie border vlak tegen het terras heeft gebruikt u geen Oxaalzuur. U maakt het hout dan schoon met Lijnoliezeep en een harde borstel.

Nu al zin gekregen in de klus?

Bestel dan hieronder eenvoudig alle producten die u nodig heeft. Wacht op een paar dagen mooi, droog weer en veel plezier met de klus!

Bestel direct:

Voordeelsets

Aanbieding
Aanbiedingsset houtolie

Onderhoudsset Compleet

 151,20 135,95
Aanbieding
Aanbiedingsset houtolie

Onderhoudsset Extra

 100,45 92,50
Aanbieding
Aanbiedingsset houtolie

Onderhoudsset Normaal

 82,50 73,50

Bestel direct:

Olie

Impregneerolie 1 liter

Impregneerolie

Vanaf  25,95
Bankirai olie

Bankiraiolie

Vanaf  22,95
Verbeterde Danish oil 1 liter

Danish oil, verbeterd

Vanaf  22,95
Hardhoutolie 1 liter

Hardhoutolie

Vanaf  34,95
Levensduur verlenger

Levensduurverlenger

 24,95
Terpentijnolie 1 liter

Terpentijnolie

Vanaf  17,45

Meebestellen:

Gereedschappen

Oxaalzuur 1 kg

Oxaalzuur

 17,95
Emmer met deCokerije logo

deCokerije Emmer

 6,95
Cocosborstel

Cocosborstel

 2,45
Veiligheidsbril goedkoop

Veiligheidsbril

 2,95
Afdekfolie

Beschermfolie

 7,95
Poetsdoeken pak van 50 stuks

Poetsdoeken

Vanaf  19,95
Jerrycan kraan din51 voor 5 liter jerrycan

Jerrycan kraan

Vanaf  7,45
Jerrycan opener

Jerrycan opener

 7,75
Blokwitter

Kwast Blokwitter

 9,45
Platte kwast 3 inch

Kwast Plat Dubbeldik

Vanaf  6,95
Patentpuntkwast nummer 16

Kwast patentpunt maat 16

 9,65
Verfbakje met roller

Verfbakje met roller

 4,25
Lijnoliezeep

Lijnoliezeep

 13,95
Houtworm bestrijden op natuurvriendelijke wijze

Houtworm bestrijden

 29,95

Meebestellen:

Stoplossbags om overschot olie in goede conditie te houden

Stoplossbags Startset

Startset Stoplossbags

 27,95
Stoplossbags losse zak

Losse Stoplossbag zak

Vanaf  4,95
Stoplossbags vulset

Slangensetje voor StopLossbag

 1,50
Stoplossbag vulhulp

MDF Vulhulp voor Stoplossbag

 2,44

Selecteer een Afleverpunt