Gratis verzending vanaf €175,-
Uit voorraad leverbaar dus snelle levering
De beste kwaliteit natuurlijke houtolie

Hout
impregneren

Houtolie? decokerije maakt nog ambachtelijke houtolie volgens oud recept!

Hout impregneren. Wat is dat eigenlijk?

Hout impregneren

Hout impregneren wordt vaak gedaan om het hout te beschermen tegen aantasting door insecten en schimmels. Dergelijke impregnaties worden vaak uitgevoerd met schadelijke chemicaliën. Bescherming tegen bijvoorbeeld houtwormen kan tegenwoordig echter ook  uitstekend op milieuvriendelijke wijze geschieden. Meer over dat onderwerp leest u op onze pagina over Houtworm bestrijden.

Daarnaast impregneren we hout natuurlijk om het tegen rot te beschermen. Dat gebeurt met Impregneerolie. Omdat Impregneerolie iets vergeeld gebruiken we die olie met name op donkere houtsoorten. Lichtere houtsoorten impregneren we om die reden met een mix van Verbeterde Houtolie en Terpentijnolie.

Houtrot

Hout impregneren gaat rot tegen. Hout gaat rotten als de houtvochtigheid boven de 20% komt. Op dat moment is er voldoende vocht voor schimmels om hun werk te gaan doen. Om te voorkomen dat het vochtpercentage in hout te hoog wordt kunnen we het behandelen met olie. Bij deze wijze van beschermen verzadigen we het hout zo ver als mogelijk met olie. Net zo lang olie aanbrengen dus tot het hout geen olie meer op neemt en dus verzadigd is. Als het hout vol zit met olie kan het geen olie en dus ook geen water meer opnemen.  Daardoor is het dus keurig beschermd tegen rotten.

Zoals u op deze site kunt lezen zit er heel veel verschil in de op de markt zijnde oliesoorten. Het verschil tussen de diverse producten zit  onder andere in het gebruik van oplosmiddelen. De meeste producten van onze concullega’s bevatten oplosmiddel en vaak nog niet zo’n beetje ook. Tijdens testen om te kijken wat er op de markt was zijn we producten tegen gekomen die meer dan 90% oplosmiddel bevatten… Als u uw hout met die producten behandeld, behandeld u het dus voornamelijk met oplosmiddel. Dat zal binnen korte tijd verdampen waardoor er in no-time vrijwel geen bescherming meer over blijft… Onze Impregneerolie bevat in het geheel géén oplosmiddel.  Daardoor beschermd het dus veel beter. En dan hebben we het zoals gezegd nog niet eens over de kwaliteit van de oliën die wij gebruiken!

Welke ingrediënten gebruiken we om hout te impregneren?

De belangrijkste ingrediënten die we gebruiken bij het maken van onze Impregneerolie zijn TungolieLijnolie en Colofonium. Waarom we met die producten werken? Tungolie is de meest weer- en waterbestendige olie die moeder natuur maakt. Lijnolie is een van de oliën die het beste impregneert. Colofonium is een van de meest weerbestendige harsen en we kunnen die ingrediënten zodanig verkoken dat ze elkaar perfect aanvullen.

Nieuwsgierig geworden naar de eigenschappen van die ingrediënten? Op de pagina over Tungolie vindt u uitgebreide uitleg over wat Tungolie eigenlijk is, waar het vandaan komt en wat wij daar zoal mee doen. Tungolie is niet alleen het hoofdingrediënt voor onze Impregneerolie maar is het belangrijkste ingrediënt van bijna al onze producten.

Meer informatie over Lijnolie vindt u onder andere op onze pagina’s over Dubbel Gekookte Lijnolie, over Rauwe Lijnolie en over onze bijzondere Verrijkte Gekookte Lijnolie. Stuk voor stuk prachtige, natuurlijke oliën waar we dagelijks vol passie mee aan het werk zijn om, nog steeds op ambachtelijke wijze, onze eerlijke producen te produceren. We gebruiken daarbij wél de kennis van nu en natuurlijk ook de productiemogelijkheden van deze tijd zoals stroom en een heftruck maar wat we doen is nog steeds gebaseerd op de eeuwenoude recepten die onze voorouders ontdekten en die zich al zovele decennia hebben bewezen. Wij hebben deze recepten alleen nog iets verder verbeterd omdat we nu eenvoudigweg meer kennis hebben van wat er op molecuulniveau gebeurd dan dat we dat in het jaar 1700 hadden.

Bestel direct:

Voordeelsets

Aanbieding
Aanbiedingsset houtolie

Onderhoudsset Compleet

 151,20 135,95
Aanbieding
Aanbiedingsset houtolie

Onderhoudsset Extra

 100,45 92,50
Aanbieding
Aanbiedingsset houtolie

Onderhoudsset Normaal

 82,50 73,50

Bestel direct:

Olie

Impregneerolie 1 liter

Impregneerolie

Vanaf  25,95
Hardhoutolie 1 liter

Hardhoutolie

Vanaf  34,95
Levensduur verlenger

Levensduurverlenger

 24,95
Terpentijnolie 1 liter

Terpentijnolie

Vanaf  17,45
Houtworm bestrijden op natuurvriendelijke wijze

Houtworm bestrijden

 29,95

Meebestellen:

Gereedschappen

Poetsdoeken pak van 50 stuks

Poetsdoeken

Vanaf  19,95
Jerrycan kraan din51 voor 5 liter jerrycan

Jerrycan kraan

Vanaf  7,45
Jerrycan opener

Jerrycan opener

 7,75
Blokwitter

Kwast Blokwitter

 9,45
Platte kwast 3 inch

Kwast Plat Dubbeldik

Vanaf  6,95
Patentpuntkwast nummer 16

Kwast patentpunt maat 16

 9,65
Verfbakje met roller

Verfbakje met roller

 4,25

Meebestellen:

Stoplossbags om overschot olie in goede conditie te houden

Stoplossbags Startset

Startset Stoplossbags

 27,95
Stoplossbags losse zak

Losse Stoplossbag zak

Vanaf  4,95
Stoplossbags vulset

Slangensetje voor StopLossbag

 1,50
Stoplossbag vulhulp

MDF Vulhulp voor Stoplossbag

 2,44

Selecteer een Afleverpunt