Gratis verzending vanaf €175,-
Uit voorraad leverbaar dus snelle levering
De beste kwaliteit natuurlijke houtolie

Boomstamtafel
behandelen

Houtolie? decokerije maakt nog ambachtelijke houtolie volgens oud recept!

Boomstamtafels beschermen kun je zelf!

Boomstamtafel behandelen

Boomstamtafels zijn prachtig en een aanwinst voor ieder interieur. Prachtige vormen en allerlei afmetingen maar bovenal stuk voor stuk prachtige stukken natuur.  Als u de tafel van uw dromen heeft gevonden dan wilt u er natuurlijk zo lang mogelijk plezier van hebben.  De tafel dient dan, bij voorkeur op natuurlijke wijze, beschermd te worden tegen vlekken. Een klus die u eenvoudig zelf uit kunt voeren. Op deze pagina vertellen we u hoe dat het beste gaat.

De meest logische keuze…

Een boomstamtafel behandelen kunt u eenvoudig zelf uitvoeren. De meest logische werkwijze daarvoor is om te kiezen voor volledig natuurlijke olie. Lijnolie is daarvoor in de meeste gevallen niet geschikt. Sommige houtsoorten vragen speciale aandacht maar de meeste houtsoorten kunt u op dezelfde wijze beschermen als Eiken. Klik hier voor instructies voor het beschermen van uw boomstam tafel. De tekst gaat over Eiken maar u kunt dezelfde werkwijze dus toepassen op bijvoorbeeld Suar, Olijfhout, Mahonie en Kastanje. Heeft u een andere houtsoort en twijfelt u of de beschreven werkwijze wel geschikt is? Neem dan even contact met ons op zodat we u zo goed mogelijk kunnen adviseren.

Hoewel natuurlijk de bovenzijde van het blad het meest belast wordt is het verstandig om het tafelblad rondom in de olie te zetten. Daardoor zorgt u er voor dat beide zijden van het blad even veel zwellen en krimpen bij het veranderen van de luchtvochtigheid. Daardoor wordt spanning in het hout en daarmee de kans op scheuren zoveel als mogelijk voorkomen. Ook wordt de kans een stuk kleiner dat uw blad krom gaat trekken als het vochtiger of droger wordt.

Algemene werkwijze…

Voor de meeste tafels kunt u de werkwijze volgen zoals die hier is beschreven voor het afwerken van eiken. Ook tafels van bijvoorbeeld Suar, Iepen of Mahonie kunnen op deze wijze worden beschermd.

Meubelen die buiten staan hebben natuurlijk meer te lijden dan meubelen die binnen staan. Voor het schoonmaken van meubelen die buiten wonen is Lijnoliezeep uitermate geschikt omdat dat de oliefilm niet aantast maar juist onderhoudt.

Mocht u iets te lang hebben gewacht met het plegen van onderhoud dan zal het hout gaan vergrijzen. Als dat is gebeurd draait u de vergrijzing veelal terug met een Oxaalzuur behandeling. Oxaalzuur scheelt dus een boel schuren en hersteld in veel gevallen heel eenvoudig de oorspronkelijke kleur van het hout.

Wilt u zeker zijn dat er geen ongedierte zoals houtwormen, boktorren of andere houtvreters in het hout komt, bewerk het hout dan voordat u het in de olie zet eerst even met onze Houtwormvrij. Dat product veranderd de structuur van het hout waardoor houtwormen denken dat het hout niet eetbaar is.

veel plezier met de klus en geniet van het resultaat!

Bestel direct:

Olie

Verbeterde houtolie 1 liter

Verbeterde Hout olie

Vanaf  22,95
Terpentijnolie 1 liter

Terpentijnolie

Vanaf  17,45

Meebestellen:

Gereedschappen

Afdekfolie

Beschermfolie

 7,95
Poetsdoeken pak van 50 stuks

Poetsdoeken

Vanaf  19,95
Jerrycan kraan din51 voor 5 liter jerrycan

Jerrycan kraan

Vanaf  7,45
Jerrycan opener

Jerrycan opener

 7,75
Blokwitter

Kwast Blokwitter

 9,45
Platte kwast 3 inch

Kwast Plat Dubbeldik

Vanaf  6,95
Patentpuntkwast nummer 16

Kwast patentpunt maat 16

 9,65
Verfbakje met roller

Verfbakje met roller

 4,25
Houtworm bestrijden op natuurvriendelijke wijze

Houtworm bestrijden

 29,95

Meebestellen:

Stoplossbags om overschot olie in goede conditie te houden

Stoplossbags Startset

Startset Stoplossbags

 27,95
Stoplossbags losse zak

Losse Stoplossbag zak

Vanaf  4,95
Stoplossbags vulset

Slangensetje voor StopLossbag

 1,50
Stoplossbag vulhulp

MDF Vulhulp voor Stoplossbag

 2,44

Selecteer een Afleverpunt