Verrijkte Gekookte Lijnolie
Gekookte Lijnolie zoals het ooit bedoeld was....

Gekookte lijnolie vernis is een volledig natuurlijke vernis die geen oplosmiddelen bevat maar volledig bestaat uit écht gekookte lijnolie en Tungolie voor een groot impregnerend vermogen. Bestel eenvoudig on-line.

Zoals u op deze website kunt lezen zijn er veel oliesoorten die gebruikt worden voor houtbescherming en is er ook veel verschil in kwaliteiten van die oliesoorten.

Reeds lang geleden kwamen onze voorouders er achter dat als je lijnolie verkookte dat dan de kwaliteit enorm toe nam. Dat verkoken was echter een lastig proces dat door onvoldoende kennis van zaken nogal eens verkeerd ging. In de loop der jaren werd daarom steeds minder lijnolie écht gekookt maar nam men vooral rauwe lijnolie die werd voorzien van (chemische) droogstoffen om makkelijk en goedkoop een drogende olie te krijgen. Dergelijke ruwe producten kennen we tegenwoordig onder de naam "gekookte lijnolie". Die gekookte lijnolie is weliswaar goedkoop maar maakt het hout donkerder, vergeelt snel, ruikt onprettig, droogt alleen dankzij de hulpstoffen en geeft eigenlijk een zeer matige oliefilm. Die standaard kwaliteit lijnolie vindt u via deze link.

 

De Verrijkte Gekookte Lijnolie waar u op deze Lijnolie-pagina over leest wordt nog echt verkookt zoals Lijnolie ooit bedoeld was, maar nu mét grote kennis van zaken waardoor het proces geen onverwachte uitkomsten meer oplevert. Deze Lijnolie is dan ook helder van kleur, droogt vrijwel geheel op natuurlijke wijze en geeft een uitstekende Lijnolie film.

Om de kwaliteit nog verder te verhogen hebben we bovendien een percentage Tungolie toegevoegd. Om het onderscheid tussen de standaard kwaliteit gekookte lijnolie en dit product duidelijk te maken heeft dit product dan ook de naam Verrijkte Gekookte Lijnolie gekregen. Door op deze link te klikken vindt u meer informatie over de verschillen tussen de standaard kwaliteit en echte Gekookte Lijnolie. U vindt deze pagina ook via de menu-optie "Grondstoffen" en dan "Lijnolie". 

 

Productoverzicht: Verrijkte Gekookte Lijnolie

Gebruiksaanwijzing

Zie: Productbeschrijving Verrijkte Gekookte Lijnolie (de link opent een PDF-file in een nieuw venster) 

 Lees voor u de producten gebruikt ook even deze pagina met Tips en Trucs

Veiligheidsinformatieblad

Zie: Veiligheidsinformatieblad Verrijkte Gekookte Lijnolie (de link opent in een nieuw venster)

.

Deze olie is de olie zoals het ooit bedoeld was en is bovendien verrijkt met Tungolie.

!

Verrijkte Gekookte Lijnolie

Kwast Houten Blokwitter

Onze ambachtelijke producten worden het prettigst verwerkt met een kwast van ouderwetse kwaliteit. De kwaliteit van de haren van deze blokkwast zorgt voor een goede opname van de olie waardoor hiermee zeer snel grotere oppervlakken kunnen worden behandeld.

Kwast, traditionele patentpunt

Onze producten worden het prettigst verwerkt met een patentpuntkwast of platte kwast van ouderwetse kwaliteit. Onze kwasten behoren tot de absolute top doordat deze traditioneel met de hand vervaardigd worden met de beste kwaliteit Chinees varkenshaar (Chunking). Het haar is 90% tops wat o.a. resulteert in een uitstekende opname en een mooie vloeiing van de olie.

Behalve voor onze producten zijn deze kwasten ook bijzonder prettig voor het verwerken van alkydhars verven (inclusief de 2010 kwaliteiten) en dankzij de roestvaststalen ring zijn de kwasten bovendien geschikt voor watergedragen lakken.

Deze kwast is voorzien van een massief beukenhouten, gelakte steel en een stevige touwwoeling die extra verlijmd is.

Kwast, plat dubbeldik 2,5 of 3 inch (63 of 76 mm breed)

Onze producten worden het prettigst verwerkt met een patentpuntkwast of platte kwast van ouderwetse kwaliteit. Ook deze kwasten zijn gemaakt van Chinees varkenshaar om een uitstekende opname en een mooie vloeiing te combineren.

Behalve voor onze producten zijn deze kwasten ook bijzonder prettig voor het verwerken van beitsen en vernissen.

Poetslappen

Speciaal geselecteerde, prettig absorberende poetslappen voor het verwijderen van overtollige olie van het oppervlak. De lappen zijn van theedoekkwaliteit en hebben dus een groter absorberend vermogen dan standaard dunne poetslappen.

Let op:

Het betreft hier afgekeurde, gebruikte, gewassen theedoeken die verkocht worden als poetslappen. Deze theedoeken kunnen dan ook, zoals bij poetslappen gebruikelijk is, gaten, vlekken en/of andere gebreken vertonen. Reden dat wij deze poetslappen voor u inkopen is dan ook geenszins de gaafheid er van maar het feit dat deze doeken zoveel mogelijk olie opnemen tegen een zo laag mogelijke prijs.

Terpentijnolie

Terpentijnolie is hét oplosmiddel voor natuurlijke oliën en wassen en kan dan ook gebruikt worden om deCokerije producten te verdunnen.

 

Klik hier voor informatie over Terpentijnolie

 

 

White Spirit

Deze aromaten-arme White Spirit wordt gebruikt voor het schoonmaken van gereedschap. Inhoud 1 liter

 

Klik hier voor de White Spirit pagina

 

Droog schuur papier per vel korrel 150

€ 0,50 korting per vel bij afname van 5 vel of meer

Klik hier om naar onze schuurpapier pagina te gaan. U vindt daar nog veel meer soorten en korrelgroften en zowel droog als waterproof schuur papier van grof tot zeer fijn met uiteraard een korte toelichting.

Droog schuur papier per vel korrel 180

€ 0,50 korting per vel bij afname van 5 vel of meer

Droog schuur papier per vel korrel 240

€ 0,50 korting per vel bij afname van 5 vel of meer

 

Gekookte Lijnolie