Olieverbruik?

Als u aan een project begint en uw boodschappenwagentje gaat inladen is het uiteraard handig dat u weet hoeveel u moet bestellen. We krijgen dan ook regelmatig de vraag hoeveel vierkante meter er met een liter van onze producten behandeld kan worden. Een heel logische en eenvoudige vraag waar helaas een weliswaar ook logisch maar iets minder eenvoudig antwoord op te geven is. Op deze pagina vertellen we u graag hoe dat zit.

Het verbruik van olie is geen exacte wetenschap.

Verf, vernis en moderne beitsen vormen een film óp het oppervlak. Daarmee is hoeveel u nodig heeft slechts in zeer geringe mate afhankelijk van het oppervlak. Hoeveel u van dergelijke producten nodig heeft is dan ook uitstekend te voorspellen en de gegevens die daarbij op de blikken staan zijn dan ook meestal vrij accuraat. Bij die producten kan dus ook redelijk goed worden ingeschat hoeveel van een dergelijk product men nodig zal hebben voor een klus.

Een olieafwerking vormt daarentegen geen film óp het oppervlak maar dringt in het materiaal waarbij het doel is om het oppervlak te verzadigen want als het oppervlak verzadigd is past er geen olie meer in en als er geen olie meer in past past er ook geen water meer in en hebben we de levensduur van het materiaal veilig gesteld. Het olie verbruik per vierkante meter hangt direct af van het absorberend vermogen van het materiaal en van hoe (on-)zuinig er gewerkt wordt.

Hoe zuinig of onzuinig er gewerkt wordt is van belang omdat de algemene werkwijze voor het aanbrengen als volgt is:

  • Dun filmpje aanbrengen
  • Het materiaal ongeveer een half uur laten drinken (hoe lang precies hangt af van de drogingsomstandigheden en kan in de zomer veel te lang zijn en mag in het voorjaar vaak veel langer zijn.)
  • Voordat het olieproduct een film gaat vormen het overschot afnemen met schone, droge lappen zodat er geen oliefilm op het oppervlak achterblijft.

Werkt u dus zo dat bij het afnemen het oppervlak wel net verzadigd is maar er vrijwel niets teveel is aangebracht dan heeft u in totaal minder product nodig dan wanneer er nog een duidelijke film op het oppervlak is achtergebleven die u weg moet poetsen. De manier van werken kan dus al een groot verschil maken in hoeveel u nodig heeft maar nog veel belangrijker is het absorberend vermogen van het materiaal zelf.

Het absorberend vermogen verschilt namelijk niet alleen sterk per houtsoort maar ook per plank, afhankelijk van de wijze waarop die plank gezaagd is. Zo kan voor het behandelen van kops hout wel tot 20 keer zoveel materiaal nodig zijn als voor het behandelen van een gekloofde plank van precies dezelfde houtsoort en maakt het dus een enorm verschil hoeveel knoesten en uitlopende draad er in de betreffende plank zit. De verbruiksgegevens die op onze verpakkingen zijn vermeld zijn dan ook niet meer dan een globale indicatie op basis van gemiddelden uit de praktijk maar deze waarden kunnen voor een specifiek project zeer sterk fluctueren in zowel positieve als negatieve richting en helaas is daar vooraf weinig over te zeggen.

 

Het zal u duidelijk zijn dat dit verhaal niet alleen voor onze producten geldt maar van toepassing is op alle oliesoorten en hoeveel u nodig heeft dus vooral wordt bepaald door hoe moeder natuur hout heeft opgebouwd en hoe de plank die u gaat behandelen er uit ziet (welke houtsoort, welke kwaliteit van die houtsoort, veel of weinig knoesten, veel of weinig uitlopende draad, hoe droog is het hout als u begint, hoe oud is het hout et cetera.) 

 

Interpreteer de vermelde verbruiken voor olieproducten daarom niet als exacte wetenschap maar als niet meer dan indicaties uit de praktijk naar beste eer en geweten en realiseer u dat het makkelijk voor kan komen dat u voor uw project (veel) meer of (veel) minder nodig zult hebben.

!

Verbeterde Houtolie

Verbeterde Chinese houtolie (Tungolie)

Deze Tungolie is verkookt waardoor deze een hogere kwaliteit heeft gekregen en bovendien makkelijker verwerkbaar is dan de pure Tungolie.

De 3 liter verpakking is een bewaarzak, te vergelijken met de Stoplossbagsbags maar dan in 3 liter variant. Hiermee droogt de olie niet in de verpakking, kunt u alle olie gebruiken en hoeft u niets weg te gooien.

Kijk hieronder om ook direct de benodigde toebehoren zoals kwasten, poetslappen en dergelijke mee te bestellen

 

Klik hier voor de detail informatie van Verbeterde Houtolie

 

Tip!

Bestel ook direct een jerrycan opener en een jerrycan kraan mee. U kunt de jerrycan dan eenvoudig openen en sluiten en de olie aftappen zonder te knoeien.

Tip!

Voeg voor buitengebruik circa 5% levensduurverlenger toe om de levensduur van deze olie met ongeveer 25% te verlengen zodat minder snel onderhoud nodig is.

Bestel ook direct de volgende materialen mee:

Terpentijnolie

Terpentijnolie is hét oplosmiddel voor natuurlijke oliën en wassen en kan dan ook gebruikt worden om deCokerije producten te verdunnen.

 

 

 

 

Levensduurverlenger, 0,5 liter

Levensduurverlenger verlengd de levensduur van natuurlijke oliën bij gebruik buiten met ongeveer 25%. Eén blikje van 500 ml is voldoende voor ongeveer 10 liter olie.

Impregneer Olie

Volledig natuurlijke Impregneerolie

Kijk hieronder om ook direct de benodigde toebehoren zoals kwasten, poetslappen en dergelijke mee te bestellen  

Klik hier om naar de detail informatie van de Impregneerolie te springen

 

Tip!

Bestelt u een jerrycan olie? Bestel dan direct een jerrycan opener en een jerrycan kraan mee. U kunt de jerrycan dan eenvoudig openen en sluiten en de olie aftappen zonder te knoeien.

 

Let op:

Als Impregneer olie (te) koud is geweest kan het zijn dat de van nature in deze olie aanwezige was begint uit te vlokken. Net zoals dat bijvoorbeeld met Olijfolie in de keuken gebeurt, als die te koud is geweest wordt het ook troebel. Bij Impregneerolie kunnen daardoor witte deeltjes in de olie zichtbaar worden. Dit uitvlokken doet niets af aan de kwaliteit van de olie maar als u het vervelend vindt kunt u dit euvel eenvoudig oplossen door de olie even in een pannetje warm water te verwarmen tot ongeveer 40 graden. De olie wordt dan vanzelf weer helemaal helder.

Poetslappen

Speciaal geselecteerde, prettig absorberende poetslappen voor het verwijderen van overtollige olie van het oppervlak. De lappen zijn circa 30 x 36 cm per stuk en zijn gemaakt van krasvrij, natsterk, pluisarm materiaal met een groot absorberend vermogen.

Ze zijn verpakt per zak van 50 stuks

Beschermfolie extra dik 4 x 4 meter

Deze beschermfolie wordt ook wel afdekfolie of vloerfolie genoemd. Het is in tegenstelling tot veel verkochte folies lekker dik en stevig. Perfect geschikt dus om zaken af te dekken die niet vies mogen worden tijdens de werkzaamheden zonder dat de folie scheurt. De folie is 4 x 4 meter groot en een pak weegt ruim 500 gram.

Veiligheidsbril

Veiligheidsbril
Bolle veiligheidsbril

Bolle werkbril van kunststof.

 

Kwast Houten Blokwitter

deCokerije
8719189250442

Onze ambachtelijke producten worden het prettigst verwerkt met een kwast van ouderwetse kwaliteit. De kwaliteit van de haren van deze blokkwast zorgt voor een goede opname van de olie waardoor hiermee zeer snel grotere oppervlakken kunnen worden behandeld.

 

Kwast, plat dubbeldik 2,5 of 3 inch (63 of 76 mm breed)

Onze producten worden het prettigst verwerkt met een patentpuntkwast of platte kwast van ouderwetse kwaliteit. 

Behalve voor onze producten zijn deze kwasten ook bijzonder prettig voor het verwerken van beitsen en vernissen.

Kwast patentpunt maat 16

deCokerije
8719189250466

Onze producten worden het prettigst verwerkt met een patentpuntkwast of platte kwast van ouderwetse kwaliteit. 

Verfbakje met beugel en roller

Verfbakje met beugel en roller. Geschikt voor het verwerken van al onze oliesoorten en Nanopantser.

Lijnolie zeep, stenen kruik van 750 ml

Lijnolie zeep voor het schoonmaken van vervuilde oppervlakken.

Inhoud: 750 ml

Deze zeep bevat geen parfum of andere geurstoffen.

We leveren dit product niet in plastic flessen maar in milieuvriendelijke stenen kruiken.

Oxaalzuur, 1 kilo

deCokerije
8719189250237
Oxaalzuur voor het herstellen van de oorspronkelijk kleur van hout dat vergrijsd is of weer-plekken heeft

deCokerije Emmer

Een stevige kunststof emmer van 12 liter. Handig voor het schoonmaken met Lijnoliezeep of het herstellen van de kleur van het hout met Oxaalzuur.

Cocosborstel

deCokerije
8713884025916

Werkborstel Cocos voor het schoon schrobben van grijs of groen geworden oppervlakken.

Deze werkborstel is gemaakt van hout en cocosvezels en dient dus, net als bij ouderwetse kwasten, voor gebruik eerst een nacht in water gelegd te worden om het hout uit te laten zetten en zo te voorkomen dat de haren spontaan uitvallen.

StopLoss Bags: Losse zak(ken)

Losse StopLossBag zak met bijbehorende sluitdop

Inhoud: 1 liter 

Niet vergeten mee te bestellen om de zakken te kunnen vullen:

  • Universele trechter en/of
  • Vulset voor als u met losse trechters wilt werken

Kijk hier voor meer informatie over de Stoplossbag.

 

StopLoss Bags: Set van 4 losse dopjes

Set van 4 losse dopjes voor de StopLossBag. Altijd makkelijk als er eentje onder de werkbank rolt of  per ongeluk in de krullenbak verdwijnt.

Let op:

Deze dopjes passen alleen op de Stoplossbags van 1 liter, niet op de bewaarzakken van 3 liter!

Universele trechter

Met deze trechter kunt u eenvoudig de StopLossbag vullen. De trechter is van flexibel rubber en heeft verschillende diameters waardoor deze op veel verfblikken passen. Bij een niet passend blik vouwt u de trechter eenvoudig volledig uit en gebruikt u deze als een normale trechter.

De trechters worden per stuk geleverd.

StopLoss Bags: Vulset

Deze set bevat twee slangetjes van verschillende diameters voor wie de StopLossBag wil kunnen vullen met een gewone trechter.

Bij gebruik van de universele StopLossBag trechter is deze set niet nodig.

Het rechterdeel op de foto is te zien hoe de slangetjes gebruikt worden. Het onderste witte deel dat u op de foto ziet is de bovenzijde van een StopLoss Bag.

StopLoss Bags: Starter Set

Wie wil beginnen met de Stoploss bags heeft direct voordeel bij deze set die bestaat uit:

  • 4 StopLoss Bags (inhoud 1 liter) met bijbehorende dopjes
  • 1 vulset voor gebruik met gewone trechters
  • 1 universele trechter
  • 1 set van 4 reserve dopjes
  • 1 vulhulp 

Nog niet bekend met deze unieke wijze om uw olie, verf en andere vloeistoffen in goede staat te bewaren zodat u alles kunt gebruiken? Klik dan op deze link om naar de StopLoss Bags-pagina te springen.

Wat is een normaal olie verbruik?