Oxaalzuur hout

Oxaalzuur wordt gebruikt om verkleuringen in hout te herstellen. Oxaalzuur geeft vergrijsd hout zijn oorspronkelijke kleur terug, Oxaalzuur verwijderd zwarte strepen door water en het wordt ook gebruikt om roest aanslag te verwijderen. In opgeloste vorm heet het Ontweringswater en wordt oxaalzuur ook veelvuldig gebruikt voor het verwijderen van kalkaanslag op schepen.

Met oxaalzuur geeft u hout zijn oorspronkelijke kleur terug en hersteld u dus vergrijzing en zwarte water strepen. Ook verwijderd u er roestvekken en kalkaanslag op bijvoorbeeld schepen mee

Oxaalzuur, wat ook wel Zuringzuur wordt genoemd, wordt geleverd in kristalvorm en wordt opgelost in water waarna het ook wel ontweringswater of weerplekken-reiniger wordt genoemd. Het wordt dan ook gebruikt om "het weer" uit houten werkstukken, kleding en dergelijke te verwijderen.

 

Omdat veel kant en klare ontweringswater-producten vooral "veel water maar weinig ontwering" bevatten kiezen wij er voor om alleen de werkzame stof te leveren. Dat scheelt niet alleen in transportkosten omdat er niet onnodig water verplaatst hoeft te worden maar daarmee kunt u ook eenvoudig zelf de sterkste oplossing maken die hiermee gemaakt kan worden. U werkt er als volgt mee:

 • Los circa 100 gram van de oxaalzuurkristallen op in een liter water. Warm water gaat het snelst; voor koud water laat u de oplossing een dag staan en schudt u af en toe. Bij de 50-grams verpakkingen vult u het geleverde potje eenvoudig aan met water.
 • Breng het ontweringswater met een kwast aan op de verkleuring en laat dit op natuurlijke wijze drogen.
 • Zo nodig de oxaalzuurbehandeling herhalen tot de verkleuring verdwenen is.
 • Als de verkleuring is verdwenen zal er mogelijk een lichte plek voor in de plaats zijn gekomen.
 • Behandel nu het hele oppervlak (dus niet alleen de verkleuring)  met de oxaalzuur oplossing en laat dit opnieuw intrekken.
 • Tot slot goed na-spoelen met schoon water om het zuur te neutraliseren en alle achter gebleven kristallen te verwijderen.
 • Laten drogen en het oppervlak verder behandelen met een product naar keuze.

 

Dit product wordt onder andere gebruikt om:

 • Vergrijsde tuinmeubelen, vlonders, pergola's en dergelijke hun oorspronkelijke kleur terug te geven
 • Zwarte water strepen uit houtsoorten zoals bijvoorbeeld Eiken te verwijderen
 • Roestvlekken uit houten oppervlakken en kleding te verwijderen
 • Roestspikkels van auto's te verwijderen
 • Vlieg-roest op machines of andere metalen delen weg te halen
 • Polyester schepen te ontdoen van kalkaanslag

 

Oxaalzuur hout hersteld ongeveer 90% van de verkleuringen door vocht, roest en vergrijzing in houten en stenen objecten of kleding. Ontweringswater verwijderd ook kalkaanslag van schepen en het haalt roest van auto's en uit motorblokken. Dit zuur is dus een bijzonder veelzijdig en bruikbaar product. We leveren dit product voor het herstellen van verkleuringen  in kristalvorm zodat u weet wat u koopt en we samen ook nog onnodige transportkosten voor het benodigde water besparen. Voordat u het zuur gebruikt lost u de kristallen op in water. Als u koud water gebruikt laat u het mengsel een dagje staan, gebruikt u flink heet water dan lossen de kristallen vrijwel direct op en kunt u dus sneller aan de slag. U krijgt daardoor ontweringswater waarmee onder andere vergrijsde oppervlakken zoals tuinmeubelen, vlonders en pergola's hun natuurlijke kleur kan worden terug gegeven. U kunt maximaal ongeveer 100 gram kristallen oplossen in een liter water. Voegt u meer kristallen toe dan zal niet alles meer oplossen. Dat is normaal en geen probleem want tijdens gebruik zal het water-niveau uiteraard zakken zodat af en toe vers water kan worden toegevoegd. Zolang er zich nog onopgeloste kristallen in de pot bevinden heeft u de maximale sterkte van de oplossing. Als na verloop van tijd alle kristallen zijn opgelost wordt de concentratie minder en is het tijd om een verse pot aan te schaffen.

 

!

Oxaalzuur, 1 kilo

Oxaalzuur voor het herstellen van de oorspronkelijk kleur van dat vergrijsd is of weer-plekken heeft

Beschermfolie extra dik 4 x 4 meter

Deze beschermfolie wordt ook wel afdekfolie of vloerfolie genoemd. Het is in tegenstelling tot veel verkochte folies lekker dik en stevig. Perfect geschikt dus om zaken af te dekken die niet vies mogen worden tijdens de werkzaamheden zonder dat de folie scheurt. De folie is 4 x 4 meter groot en een pak weegt ruim 500 gram.

Oxaalzuur hout Oxaalzuur hout