Het ideale product voor het schoonmaken van uw gereedschap.

White Spirit wordt gebruikt om gereedschap schoon te maken en spatten te verwijderen.Hiermee kan gereedschap na gebruik van onze olieproducten worden schoongemaakt.

Wie dat wil kan ook onze olieproducten met Terpentijnolie verdunnen. Verdunnen is normaliter echter niet nodig omdat de producten al kant en klaar zijn en dus niet verdund hoeven te worden. Wie de producten toch wil verdunnen doet dat het beste door er Verrijkte Gekookte Lijnolie aan toe te voegen. Daarmee wordt het product namelijk wel minder dik maar behoud u het hoge gehalte aan vaste stof zodat u minder lagen nodig heeft dan wanneer u een oplosmiddel zoals Terpentijnolie toe voegt.

 

Omdat terpentijnolie vrij kostbaar is hebben we ook deze aromaten-arme WhiteSpirit in het assortiment opgenomen.

 

Omdat er veel spraakverwarring is over de verschillende producten hieronder wat uitleg.

 

Terpentijnolie is een natuurproduct dat wordt gewonnen uit Dennenhars, ruikt volgens de meeste mensen lekker en heeft een groter oplossend vermogen dan terpentine (met terpentijnolie kan bijvoorbeeld ook Damar hars worden opgelost). Het is echter vrij kostbaar en hoewel het natuurlijk is is het net als terpentine niet onschadelijk voor de gezondheid.

 

Terpentine is een aardolieproduct en heeft een minder prettige benzine-achtige geur.

White Spirit is minder geschikt om onze oliën te verdunnen. Betere is Verrijkte Gekookte Lijnolie of Terpentijnolie. Indien met Verrijkte gekookte Lijnolie wordt verdund wordt het aandeel vaste stof niet verlaagd terwijl de olie toch dunner wordt. Bij het gebruik van oplosmiddelen verminderd het aandeel vaste stof uiteraard wel waardoor u vervolgens dus meer lagen nodig heeft om hetzelfde effect te bereiken. Ook wordt de kwaliteit van de afwerking daardoor enigszins negatief beïnvloed. Om die reden produceren wij onze producten dan ook met zo min mogelijk oplosmiddel. Hoe minder oplosmiddel wij namelijk gebruiken, hoe minder lagen u nodig heeft om het hout te verzadigen en hoe meer oppervlak u dus kunt behandelen met een liter. Voor het schoonmaken van gereedschap en het verwijderen van spatten en dergelijke wordt uiteraard wel met oplosmiddel gewerkt.

 

!

White Spirit

Dit aromaten-arme oplosmiddel wordt gebruikt voor het schoonmaken van gereedschap. Inhoud 1 liter

 

Klik hier voor de White Spirit pagina

 

Dit product is uit ons assortiment. Gebruik in plaats van White Spirit voortaan Terpentijnolie voor het verdunnen van onze producten, het schoonmaken van kwasten, verwijderen van spatten en dergelijke.

 

White Spirit