White Spirit

White Spirit voor het schoonmaken van uw gereedschap

White Spirit wordt gebruikt om gereedschap schoon te maken en spatten te verwijderen.Gereedschap kan na gebruik van onze olieproducten worden schoongemaakt met Terpentijnolie of White Spirit.

Wie dat wil kan ook onze olieproducten met Terpentijnolie verdunnen. Verdunnen is normaliter echter niet nodig omdat de producten al kant en klaar zijn en dus niet verdund hoeven te worden. Wie de producten toch wil verdunnen doet dat het beste door er Verrijkte Gekookte Lijnolie aan toe te voegen. Daarmee wordt het product namelijk wel minder dik maar behoud u het hoge gehalte aan vaste stof zodat u minder lagen nodig heeft dan wanneer u een oplosmiddel zoals Terpentijnolie toe voegt.

 

Omdat terpentijnolie vrij kostbaar is hebben we ook deze aromaten-arme White Spirit in het assortiment opgenomen.

 

Omdat er veel spraakverwarring is over terpentijn, terpentine en white spirit hieronder wat uitleg.

 

Terpentijnolie is een natuurproduct dat wordt gewonnen uit Dennenhars, ruikt volgens de meeste mensen lekker en heeft een groter oplossend vermogen dan terpentine (met terpentijnolie kan bijvoorbeeld ook Damar hars worden opgelost). Het is echter vrij kostbaar en hoewel het natuurlijk is is het net als terpentine niet onschadelijk voor de gezondheid.

 

Terpentine is een aardolieproduct en heeft een minder prettige benzine-achtige geur.

Onze White Spirit is aromatenarm en daardoor minder schadelijk. Het wordt gebruikt voor ontvetten en schoonmaken.

WhiteSpirit is minder geschikt om onze oliën te verdunnen. Beste opties onze oliën te verdunnen zijn de Verrijkte Gekookte Lijnolie (klik hier om naar dat product te springen) of de natuurlijke Terpentijnolie. Indien met Verrijkte gekookte Lijnolie wordt verdund wordt het aandeel vaste stof niet verlaagd terwijl de olie toch dunner wordt. Bij het gebruik van oplosmiddelen verminderd het aandeel vaste stof uiteraard wel waardoor u vervolgens dus meer lagen nodig heeft om hetzelfde effect te bereiken. Ook wordt de kwaliteit van de afwerking daardoor enigszins negatief beïnvloed. Om die reden produceren wij onze producten dan ook met zo min mogelijk oplosmiddel. Hoe minder oplosmiddel wij namelijk gebruiken, hoe minder lagen u nodig heeft om het hout te verzadigen en hoe meer oppervlak u dus kunt behandelen met een liter. Voor het schoonmaken van gereedschap en het verwijderen van spatten en dergelijke wordt uiteraard wel met oplosmiddel gewerkt.

 

!

White Spirit

Deze aromaten-arme White Spirit wordt gebruikt voor het schoonmaken van gereedschap. Inhoud 1 liter

 

Klik hier voor de White Spirit pagina

 

White Spirit

De waardering van www.hout-olie.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.6/10 gebaseerd op 452 reviews.