Hardwaxolie

Hardwaxolie uit de beste natuurlijke grondstoffen

HardwaxolieEr zijn veel soorten Hardwaxolie op de markt. De basis van al deze producten is een mix van oliesoorten en soorten was.

 

Hardwaxolie verschillen

Een goede kwaliteit hardwaxolie is een mix van harde oliën zoals bij voorbeeld Tungolie en harde wassoorten zoals Carnaubawas waardoor zowel een goede impregnatie als een prima oppervlakte-bescherming worden gecombineerd. Door deze ingrediënten in de juiste verhouding te verkoken en bij de juiste temperatuur te vermengen ontstaat een product waarmee houten oppervlakken uitstekend beschermd kunnen worden tegen vuil en vlekken. De beste kwaliteit hardwaxolie vergeelt niet en geeft een onbehandelde uitstraling aan het oppervlak.

Om de productiekosten van de goedkopere soorten Hardwax olie te drukken wordt soms:

 • goedkope lijnolie in plaats van Tungolie gebruikt waardoor een minder sterk, vergelend product ontstaat.
 • Niet verkookte olie als basis genomen waardoor de film minder sterk wordt.
 • Een deel oplosmiddelen toegevoegd  waardoor men meer van hetzelfde product per vierkante meter nodig heeft en de bescherming uiteraard minder is.

Gevolg van deze goedkopere wijze van fabriceren is dat langzamer drogende producten worden verkregen die een minder sterke film geven maar die helaas in de winkel niet altijd goedkoper zijn dan kwaliteitsproducten...  

 

Productie

Klik hier als u meer wilt weten over de achtergronden van hoe het op ambachtelijke wijze verkoken van de verschillende natuurlijke grondstoffen voor zowel onze hardwax olie als onze andere producten in zijn werk gaat.

Carnaubawas wordt gewonnen van de bladen van de Carnaubapalm, is één van de ingrediënten voor het maken van hardwax olie en geeft hardwaxolie een deel van haar naam (hardwax).

 

De werkwijze voor het gebruik van hardwax olie is als volgt:

 1. Schuur zo nodig het oppervlak met een goede kwaliteit schuurpapier.
 2. Breng de hardwax olie aan met een kwast, spons of roller. Zorg er daarbij voor dat het hele oppervlak bevochtigd is met Hardwax olie maar werk vooral in dunne lagen. Uiteindelijk is het doel om de Hardwax olie ín het hout aan te brengen en niet er bovenop.
 3. Laat de olie ongeveer een half uur intrekken. Behandel plaatsen die de olie makkelijk opnemen direct nogmaals en geef kopse kanten en dergelijke extra aandacht.
 4. Poets na ongeveer een half uur het oppervlak schoon met oude lappen.
 5. De lappen uitgespreid laten drogen om broei te voorkomen.
 6. Eventueel volgende lagen na steeds een dag wachten aanbrengen en zoveel lagen aanbrengen tot het hout niets meer opneemt en dus verzadigd is.
 7. Afhankelijk van de mate waarin het oppervlak gebruikt wordt dient de oliefilm regelmatig aangevuld te worden door een nieuw laagje hardwax olie aan te brengen.
 8. Voor zwaar belaste toepassingen zoals bijvoorbeeld tuinmeubelen dient het hout voor het aanbrengen van de Hardwax olie eerst voorzien te worden van een laag Impregneerolie om een maximale bescherming te verkrijgen

 

!

Hardwax olie, 750 ml Oplosmiddelhoudend

Leinos
4250100423407

Leinos Hardwax olie, kleurloos. Bij gemiddeld verbruik is een blik voldoende voor het eenmaal behandelen van 15 tot 18 vierkante meter.

Kijk hieronder om ook direct de benodigde toebehoren zoals kwasten, poetslappen en dergelijke mee te bestellen

  

Hardwax: Klik hier voor de detail informatie van Hardwaxolie

Hardwaxolie zonder oplosmiddel, 750 ml

Leinos
4250100429072

Hardwaxolie zonder oplosmiddel. Deze olie is iets dikker maar gunstiger in verbruik. Bij gemiddeld verbruik is een blik voldoende voor het eenmaal behandelen van 30 tot 34 vierkante meter.

Bestel ook direct de volgende materialen mee:

Beschermfolie extra dik 4 x 4 meter

Deze beschermfolie wordt ook wel afdekfolie of vloerfolie genoemd. Het is in tegenstelling tot veel verkochte folies lekker dik en stevig. Perfect geschikt dus om zaken af te dekken die niet vies mogen worden tijdens de werkzaamheden zonder dat de folie scheurt. De folie is 4 x 4 meter groot en een pak weegt ruim 500 gram.

StopLossBags: Losse zak(ken)

Losse StopLossBags zak met bijbehorende sluitdop

Inhoud: 1 liter 

Niet vergeten mee te bestellen om de zakken te kunnen vullen:

 • Universele trechter en/of
 • Vulset voor als u met losse trechters wilt werken

Kijk hier voor meer informatie over de Stoplossbags.

StopLossBags: Set van 4 losse dopjes

Set van 4 losse dopjes voor de StopLossBags. Altijd makkelijk als er eentje onder de werkbank rolt of  per ongeluk in de krullenbak verdwijnt

StopLossBags: Universele trechter

Met deze trechter kunt u eenvoudig de StopLossbags vullen. De trechter is van flexibel rubber en heeft verschillende diameters waardoor deze op veel verfblikken passen. Bij een niet passend blik vouwt u de trechter eenvoudig volledig uit en gebruikt u deze als een normale trechter.

De trechters worden per stuk geleverd.

StopLossBags: Vulset

Deze set bevat twee slangetjes van verschillende diameters voor wie de StopLossBags wil kunnen vullen met een gewone trechter.

Bij gebruik van de universele StopLossBags trechter is deze set niet nodig.

Het rechterdeel op de foto is te zien hoe de slangetjes gebruikt worden. Het onderste witte deel dat u op de foto ziet is de bovenzijde van een StopLossBag-zak.

StopLossBags: Starter Set

deCokerije
8719189250503

Wie wil beginnen met de Stoplossbags heeft direct voordeel bij deze set die bestaat uit:

 • 4 StopLossBags (inhoud 1 liter) met bijbehorende dopjes
 • 1 vulset voor gebruik met gewone trechters
 • 1 universele trechter
 • 1 set van 4 reserve dopjes

Nog niet bekend met deze unieke wijze om uw olie, verf en andere vloeistoffen in goede staat te bewaren zodat u alles kunt gebruiken? Klik dan op deze link om naar de StopLossBags-pagina te springen.

Kwast Houten Blokwitter

deCokerije
8719189250442

Onze ambachtelijke producten worden het prettigst verwerkt met een kwast van ouderwetse kwaliteit. De kwaliteit van de haren van deze blokkwast zorgt voor een goede opname van de olie waardoor hiermee zeer snel grotere oppervlakken kunnen worden behandeld.

Kwast patentpunt maat 16

deCokerije
8719189250466

Onze producten worden het prettigst verwerkt met een patentpuntkwast of platte kwast van ouderwetse kwaliteit. Onze kwasten behoren tot de absolute top doordat deze traditioneel met de hand vervaardigd worden met de beste kwaliteit Chinees varkenshaar wat o.a. resulteert in een uitstekende opname en afgifte van de olie.

Kwast, plat dubbeldik 2,5 of 3 inch (63 of 76 mm breed)

Onze producten worden het prettigst verwerkt met een patentpuntkwast of platte kwast van ouderwetse kwaliteit. Ook deze kwasten zijn gemaakt van Chinees varkenshaar om een uitstekende opname en een mooie vloeiing te combineren.

Behalve voor onze producten zijn deze kwasten ook bijzonder prettig voor het verwerken van beitsen en vernissen.

Poetslappen

Speciaal geselecteerde, prettig absorberende poetslappen voor het verwijderen van overtollige olie van het oppervlak. De lappen zijn circa 30 x 36 cm per stuk en zijn gemaakt van krasvrij, natsterk, pluisarm materiaal met een groot absorberend vermogen.

Ze zijn verpakt per zak van 50 stuks

Terpentijnolie

Terpentijnolie is hét oplosmiddel voor natuurlijke oliën en wassen en kan dan ook gebruikt worden om deCokerije producten te verdunnen.

 

 

 

 

White Spirit

deCokerije
8719189250435

Dit aromaten-arme oplosmiddel wordt gebruikt voor het schoonmaken van gereedschap. Inhoud 1 liter

 

Klik hier voor de White Spirit pagina

 

Wij leveren Hardwaxolie uit natuurlijke ingredienten

De waardering van www.hout-olie.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.6/10 gebaseerd op 452 reviews.