Terpentijnolie

Terpentijn(-olie) is het oplosmiddel voor natuurlijke oliën en wassen

Meer weten over Terpentijn? Hier leest u alles over Terpentijnolie, Venetiaanse Terpentijn, Portugese Terpentijn en Dennenappel-Terpentijn olie etcetera

Terpentijn kent een groot aantal benamingen waaronder Terpentijn, Portugese Terpentijn, Venetiaanse Terpentijn, terpentijn olie en zo nog een paar afhankelijk van waar de terpentijn gemaakt is maar terpentijn is in ieder geval het natuurlijke oplosmiddel dat gebruikt wordt om olie- en wasproducten te verdunnen.

 

Terpentijn wordt gewonnen door sap van naaldbomen af te tappen en dat sap te destilleren. Het sap van de bomen kan worden verkregen door een snede in de bast te maken en daar een potje onder te hangen zoals dat ook bij latex gebeurt. Ook kan het sap verkregen worden uit de wortels en tegenwoordig wordt ook veel terpentijn gemaakt door de boom met rust te laten en in plaats daarvan het sap uit de dennenappels te winnen.  De terpentijn uit ons assortiment wordt verkregen uit dennenappels.

 

De vluchtige stof die vrij komt bij het destilleren is terpentijnolie. De harde substantie die achterblijft na het destilleren van de terpentijn olie is de harssoort Colophonium die weer is op te lossen met terpentijn olie. Venetiaanse Terpentijn daarentegen is een dik vloeibare, ietwat gelige variant die nog bestaat uit een mengsel van onder andere Terpentijn en Colophonium .

 

Terpentijn wordt vaak verward met terpentine. Er zijn zelfs fabrikanten die op één verpakking zowel de kreet terpentijn als terpentine vermelden. Terpentijn is echter het natuurproduct terwijl terpentine een aardoliederivaat is met hele andere eigenschappen...

Veel mensen vinden terpentijnolie lekker ruiken. Deze min of meer prettige lucht is echter een "instinker" omdat dat, in combinatie met het feit dat het een natuurproduct is, de indruk zou kunnen wekken dat het onschadelijk zou zijn en dat is helaas niet het geval; ook terpentijnolie is schadelijk voor de gezondheid. Onze producten bevatten standaard geen terpentijnolie maar als u de producten echter wilt verdunnen dan is dat een geschikt middel.

!

Terpentijnolie

Terpentijnolie is hét oplosmiddel voor natuurlijke oliën en wassen en kan dan ook gebruikt worden om deCokerije producten te verdunnen.

 

 

 

 

Terpentijnolie

De waardering van www.hout-olie.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.6/10 gebaseerd op 452 reviews.