Gratis verzending vanaf €175,-
Uit voorraad leverbaar dus snelle levering
De beste kwaliteit natuurlijke houtolie

Gastblog
Bespaar met een regenton

Houtolie? decokerije maakt nog ambachtelijke houtolie volgens oud recept!

Wist je dat je water en geld kunt besparen door een regenton te gebruiken?

Een regenton is een heel eenvoudige manier om al jouw regen op te vangen. Hiermee ben je heel duurzaam bezig, zodat je minder water uit de kraan gebruikt. Je kunt dit water gebruiken om bijvoorbeeld jouw planten water te geven of jouw auto te wassen. In deze blogpost bespreken we de voordelen van het gebruik van een regenton en hoe je er één in jouw huis kunt installeren!

Waarom je een regenton zou moeten gebruiken

Een van de belangrijkste redenen waarom je een regenton zou moeten gebruiken is omdat het water bespaart. Wanneer je regenwater opvangt, gebruik je een duurzame bron van water dat anders verspild zou worden. Dit is vooral belangrijk in gebieden waar water schaars is.

Een andere reden om een regenton te gebruiken is dat het geld bespaart. Water wordt steeds duurder, dus elke manier om jouw waterrekening te verlagen is een goed idee! Het opvangen van regenwater betekent ook dat je niet afhankelijk bent van de watervoorziening van de stad, die minder betrouwbaar en duurder kan zijn.

Hoe installeer je een regenton?

Het plaatsen van een ton is heel eenvoudig en duurt maar een paar minuten! Alles wat je nodig hebt is een boormachine, een PVC pijp en een regenton.

Zoek eerst een plek naast jouw huis waar je de ton kunt plaatsen. Boor vervolgens een gat in de zijkant van de ton dicht bij de bodem. Steek vervolgens de PVC pijp in het gat en zorg ervoor dat het goed vast zit. Tenslotte plaats je de regenton onder jouw dakgoot, zodat hij al het regenwater kan opvangen!

Hoe bespaar je water met een regenton?

Nu je jouw ton hebt geïnstalleerd, is het tijd om water te gaan besparen! Hier zijn een paar tips:

– Gebruik het water alleen voor taken waarvoor geen schoon water nodig is, zoals planten water geven of je auto wassen.

– Probeer het water zo snel mogelijk te gebruiken, zodat het niet vies wordt of stagneert.

– Als je in een gebied met hard water woont, kun je een filter aan jouw ton toevoegen om het water zachter te maken.

Water besparen met een regenton is eenvoudig en kan je helpen geld te besparen op jouw waterrekening! Waar wacht je nog op? Koop er vandaag nog een!

Wil je weten hoe je je ton het beste kunt beschermen? Kijk dan op deze pagina!

Selecteer een Afleverpunt