Gratis verzending vanaf €175,-
Uit voorraad leverbaar dus snelle levering
De beste kwaliteit natuurlijke houtolie

Gastblog
Deurbeslag

Houtolie? decokerije maakt nog ambachtelijke houtolie volgens oud recept!
Gastblog: Deurbeslag

Deurbeslag: alles om je deur veilig en functioneel te maken

Je hebt ongetwijfeld wel eens gehoord van deurkrukken of deursloten. Maar wist je dat dit valt onder de noemer deurbeslag? Deurbeslag is ontworpen om een deur veilig, functioneel en esthetisch te maken. Naast deurkrukken en deursloten zijn er nog vele andere soorten beslag die aan een deur gemonteerd kunnen worden.

Enkele veelvoorkomende soorten deurbeslag:

  • Scharnieren worden gebruikt om de deur aan het deurkozijn te bevestigen en de deur open en dicht te laten zwaaien.
  • Deurkrukken, of deurklinken worden gebruikt om de deur te openen en te sluiten en zijn zowel aan de binnen- als buitenkant van de deur te vinden. Deurkrukken van Wovar zijn van hoge kwaliteit en zijn meestal gemaakt van duurzame materialen zoals roestvrij staal en hebben een soepele, comfortabele grip. 
  • Sloten bieden beveiliging voor een deur door ongewenste toegang in een pand te voorkomen. Denk hierbij aan een insteekslot, of een cilinderslot.
  • Deurdrangers zorgen ervoor dat een deur automatisch dichtvalt. Ideaal om openstaande deuren en dus tocht te voorkomen. Ook worden ze gebruikt om deuren dicht te houden die om veiligheids- of brandveiligheidsredenen gesloten moeten blijven.
  • Deurstoppers worden gebruikt om beschadiging aan de deur of muur voorkomen. Wanneer een deur wild opengegooid wordt zonder deurstopper, ontstaan er snel beschadigingen.
  • Deurbellen gebruik je om iemand die in huis is erop te attenderen dat je voor de deur staat. Een voordeurbel wordt eigenlijk altijd gebruikt in combinatie met een elektrisch deurbel systeem. Tegenwoordig bestaan er ook videodeurbellen.

Bij het kiezen van deurbeslag is het belangrijk om rekening te houden met de stijl en het ontwerp van de deur, evenals het beveiligingsniveau en de functionaliteit die je nodig hebt. Deurbeslag van hoge kwaliteit is doorgaans duurder dan opties van mindere kwaliteit, maar ze bieden verbeterde duurzaamheid, prestaties en esthetiek.

Deurbeslag bij kwalitatief hoogwaardige deuren

Bij deurbeslag voor hoogwaardige deuren is het van belang dat je kiest voor deurbeslag van duurzaam materiaal. Het moet bestand zijn tegen dagelijkse slijtage, maar ook tegen weers- en omgevingsfactoren. Hoogwaardige deuren gaan zelf lang mee en de kwaliteit blijft lang goed. Het zou daarom gek zijn als daar bijvoorbeeld een beschadigde en verroeste deurklink aan zou zitten. Denk verder goed om de veiligheid van jouw deur. Een deur moet je huis of bedrijf kunnen beschermen tegen mogelijke inbraken. Deursloten zijn hierbij onmisbaar, hoe hoogwaardig jouw deur ook is.

Onderhoud van deurbeslag

Om ervoor te zorgen dat de deur soepel blijft openen en sluiten, is het verstandig om de scharnieren, grendels en ander beslag regelmatig in te smeren met een smeermiddel op siliconenbasis. Het voordeel van roestvrij staal deurbeslag is dat het weinig onderhoud nodig heeft. Wel is het zo dat er onder bepaalde omstandigheden tóch roest kan ontstaan. Dit is een ander type roest en draagt de naam vliegroest. Dit kan gebeuren wanneer het materiaal in aanraking komt met chloor, of met gewoon staal. Gelukkig is het zo dat vliegroest óp het materiaal ligt en dus niet uit het materiaal zelf komt. Afhankelijk van het type RVS is dit eenvoudig te verwijderen, vaak met een mild schoonmaakmiddel.

 

Selecteer een Afleverpunt