Nanopantser

Nanopantser is een unieke, volledig natuurlijke bescherming op basis van nano technologie.

Nanopantser. de beste bescherming voor jaren tegen rot, zwammen, schimmels en houtvreter.Nanopantser zorgt er met de modernste kennis van natuurlijke producten voor dat hout tot wel 15 jaar wordt beschermd tegen rot en aantasting door insecten en zwammen. Daarnaast verminderd het de kans op scheuren, werken en kromtrekken als gevolg van vocht en verkleind het de negatieve invloed van UV-straling. Mossen, zwammen en zeewieren kunnen niet bestaan op hout dat met Nanopantser is behandeld. Nanopantser is volledig natuurlijk en bevat geen pesticiden of andere chemicaliĆ«n.

Hout dat met Nanopantser is behandeld vergrijst slechts zeer licht en behoud dus aanmerkelijk langer zijn kleur dan wanneer met andere middelen wordt gewerkt. Bovendien behoeft een eenmaal goed behandeld oppervlak minder vaak onderhouden te worden dan bij de traditionele producten het geval is.

Nanopantser is het eerste 2-componenten systeem op de markt dat volledig natuurlijk is. Andere producten die in de buurt komen gebruiken vaak een op siliconen gebaseerd product als tweede laag maar  Nanopantser van deCokerije werkt alleen met natuurlijke ingrediĆ«nten.

Nanopantser bestaat uit 2 delen met ieder een specifieke functie:

 • Nanopantser deel 1 is de eigenlijke Nano-bescherming. De beschermende werking van dit product neemt na het aanbrengen steeds verder toe en bereikt zijn maximale waarde na ongeveer een half tot een heel jaar. Tot die tijd dient de laag beschermd te worden door een laag Nanopantser deel 2.
 • Nanopantser deel 2 zorgt er voor dat het hout voldoende lang beschermd wordt om deel 1 volledig door te laten harden en verdwijnt op termijn vanzelf weer.

Lees de Nanopantser gebruiksaanwijzing hieronder goed door zodat u de producten op de juiste wijze verwerkt.

 

Let op! 

Nanopantser is met name geschikt voor naaldhoutsoorten zoals Vuren, Grenen, Douglas, steigerhout en dergelijke maar kan ook worden toegepast op plaatmateriaal zoals MDF, spaanplaat en multiplex.De werking is even goed op hardhoutsoorten zoals bijvoorbeeld Bankirai en Teak maar bij hardhoutsoorten kan soms een witte uitslag ontstaan. Ook kan spinthout duidelijker zichtbaar worden hetgeen met name bij mindere kwalite hout minder fraai kan zijn. Zet bij twijfel dus eerst een proefstukje op voordat u een compleet project onderhanden neemt.

Een behandeld oppervlak kan uiteraard nog steeds vies worden door bijvoorbeeld vuil uit de lucht en ook kan op het oppervlak nog steeds lichte schimmelvorming ontstaan maar die schimmel kan niet indringen en is eenvoudig te verwijderen met bijvoorbeeld Lijnoliezeep. Nanopantser is zowel voor liggende als voor verticale toepassing geschikt en kan dus gebruikt worden voor meubelen, schuttingen, tuinhuizen, vlonders en dergelijke. Ook toepassing binnenshuis op bijvoorbeeld tafelbladen is geen probleem maar Nanopantser is niet voedselveilig dus gebruik voor keukenbladen bij voorkeur onze Werkbladolie.

Nanopantser deel 1 veranderd vrijwel niets aan het uiterlijk van het hout. Nanopantser deel 2 zal het hout donkerder maken en ongeveer dezelfde kleur geven als wanneer het hout wordt nat gemaakt met water. Als u de donkerdere kleur het mooist vindt dan onderhoud u het oppervlak af en toe met Verbeterde Danish oil, vindt u de lichte kleur het mooist dan pleegt u geen onderhoud en komt de lichtere kleur na verloop van tijd vanzelf weer tevoorschijn.

 

 Voorbewerking

Zorg er voor dat het hout volledig kaal en schoon is voor u met Nanopantser aan de slag gaat.

 

Nanopantser deel 1

Dit product is een melkachtig witte, waterige oplossing die als het lang staat soms wat gel-achtig kan worden. Nanopantser deel 1 wordt als eerste op het kale hout aangebracht en dringt diep in het hout in om daar mettertijd in de vezels een waterdichte beschermende laag met een zeer lange levensduur te vormen. Bovendien beschermd Nanopantser deel 1 tegen UV-stralen waardoor het hout slechts in geringe mate zal vergrijzen.

Omdat dit product wateroplosbaar is dient deze laag zoals gezegd tijdens de droogtijd beschermd te worden met een laag Nanopantser deel 2 om uitspoelen te voorkomen. Verwerk beide producten dus tijdens een droge periode en zorg er voor dat het oppervlak tussen beide bewerkingen niet nat wordt door regen. 

Verwerking Nanopantser deel 1

 1. Zorg dat het oppervlak schoon en droog is en begin alleen met het verwerken als er 2 dagen geen regen verwacht wordt of als het te behandelen voorwerp binnen gezet kan worden. De minimale verwerkingstemperatuur bedraagt 5 graden.
 2. Schud Nanopantser deel 1 stevig zodat het product dun vloeibaar wordt.
 3. Draag bij voorkeur beschermende kleding, handschoenen en een veiligheidsbril.
 4. Breng Nanopantser deel 1 ruim aan met behulp van een kwast of roller.
 5. Het duurt ongeveer 2 tot 4 uur voordat Nanopantser volledig is ingetrokken en gedroogd maar laat het oppervlak minstens 12 uur drogen en breng dan een laag Nanopantser deel 2 aan.
 6. Gebruikt gereedschap kan worden schoongemaakt met water.
 7. Zorg dat Nanopantser deel 1 altijd vorstvrij bewaard wordt!

 

Nanopantser deel 2

Dit product is een beschermende olie

Verwerking Nanopantser deel 2

 1. Zorg dat Nanopantser deel 1 is aangebracht volgens de hierboven genoemde werkwijze en dat het oppervlak weer volledig is gedroogd.
 2. Breng een dun filmpje Nanopantser deel 2 aan met behulp van een kwast of roller.
 3. Laat ongeveer een half uur intrekken. Plaatsen die in die tijd de olie makkelijk opnemen direct nogmaals behandelen en met name kopse kanten, knoesten, scheuren en dergelijk extra aandacht geven.
 4. Het oppervlak afnemen met schone, droge lappen zodat er geen olie op het oppervlak achterblijft
 5. De lappen uitgespreid laten drogen om broei te voorkomen
 6. Normaliter volstaat 1 laag maar als het hout zeer dorstig is eventueel volgende lagen steeds na een dag wachten aanbrengen en zoveel lagen aanbrengen tot het hout niets meer opneemt en dus verzadigd is

Doordat Nanopantser deel 2 in het hout dringt maakt dit het hout in de meeste gevallen warmer / donkerder van kleur. Hoe sterk het kleurverschil zal zijn is afhankelijk van de houtsoort en het absorberend vermogen van het betreffende stuk maar over het algemeen kan hiervoor een redelijke indicatie worden verkregen door het hout even nat te maken met water. Als geen onderhoud gepleegd wordt wordt het hout op termijn vanzelf weer lichter van kleur. Kleurverschil tussen kern- en spinthout kan door het aanbrengen van Nanopantser deel 2 versterkt worden. 

!

Nanopantser set van 2 x 3 liter

Deze set is over het algemeen voldoende voor het behandelen van circa 30 vierkante meter en bevat het volgende:

 • 3 liter Nanopantser deel 1
 • 3 liter Nanopantser deel 2
 • 1 veiligheidsbril
 • 1 roller voor het aanbrengen van Deel 1
 • 1 verfbakje voor het aanbrengen van Deel 1
 • 1 brede platte kwast voor het aanbrengen van Deel 2
 • 1 pak poetsdoeken voor het verwijderen van overtollige Deel 2

Nanopantser deel 1, zak van 3 liter

3 liter Nanopantser deel 1

Nanopantser deel 2, zak van 3 liter

3 liter Nanopantser deel 2