Nanopantser

Nanopantser is een unieke, volledig natuurlijke bescherming op basis van nano technologie.

Nanopantser. de beste bescherming voor jaren tegen rot, zwammen, schimmels en houtvreter.Nanopantser zorgt er met de modernste kennis van natuurlijke producten voor dat hout tot wel 15 jaar wordt beschermd tegen rot en aantasting door insecten en zwammen. Daarnaast verminderd het de kans op scheuren, werken en kromtrekken als gevolg van vocht en verkleind het de negatieve invloed van UV-straling. Mossen, zwammen en zeewieren kunnen niet bestaan op hout dat met Nanopantser is behandeld. Nanopantser is volledig natuurlijk en bevat geen pesticiden of andere chemicaliën.

Hout dat met Nanopantser is behandeld vergrijst slechts zeer licht en behoud dus aanmerkelijk langer zijn kleur dan wanneer met andere middelen wordt gewerkt. Bovendien behoeft een eenmaal goed behandeld oppervlak minder vaak onderhouden te worden dan bij de traditionele producten het geval is.

Nanopantser is het eerste 2-componenten nano-systeem op de markt dat volledig natuurlijk is. Andere producten die in de buurt komen gebruiken vaak een op siliconen gebaseerd product als tweede laag maar  Nanopantser van deCokerije werkt alleen met natuurlijke ingrediënten.

Nanopantser bestaat uit 2 delen met ieder een specifieke functie:

 • Nanopantser deel 1 is de eigenlijke Nano-bescherming. De beschermende werking van dit product neemt na het aanbrengen steeds verder toe en bereikt zijn maximale waarde na ongeveer een half tot een heel jaar. Tot die tijd dient de laag beschermd te worden door een laag Nanopantser deel 2.
 • Nanopantser deel 2 zorgt er voor dat het hout voldoende lang beschermd wordt om deel 1 volledig door te laten harden en verdwijnt op termijn vanzelf weer.

Lees de Nanopantser gebruiksaanwijzing hieronder goed door zodat u de producten op de juiste wijze verwerkt.

 

Let op! 

Nanopantser is met name geschikt voor naaldhoutsoorten zoals Vuren, Grenen, Douglas, steigerhout en dergelijke maar kan ook worden toegepast op plaatmateriaal zoals MDF, spaanplaat en multiplex.De werking is even goed op hardhoutsoorten zoals bijvoorbeeld Bankirai en Teak maar bij hardhoutsoorten kan soms een witte uitslag ontstaan. Ook kan spinthout duidelijker zichtbaar worden hetgeen met name bij mindere kwalite hout minder fraai kan zijn. Zet bij twijfel dus eerst een proefstukje op voordat u een compleet project onderhanden neemt.

Een behandeld oppervlak kan uiteraard nog steeds vies worden door bijvoorbeeld vuil uit de lucht en ook kan op het oppervlak nog steeds lichte schimmelvorming ontstaan maar die schimmel kan niet indringen en is eenvoudig te verwijderen met bijvoorbeeld Lijnoliezeep. Nanopantser is zowel voor liggende als voor verticale toepassing geschikt en kan dus gebruikt worden voor meubelen, schuttingen, tuinhuizen, vlonders en dergelijke. Ook toepassing binnenshuis op bijvoorbeeld tafelbladen is geen probleem maar Nanopantser is niet voedselveilig dus gebruik voor keukenbladen bij voorkeur onze Werkbladolie.

Nanopantser deel 1 veranderd vrijwel niets aan het uiterlijk van het hout. Nanopantser deel 2 zal het hout donkerder maken en ongeveer dezelfde kleur geven als wanneer het hout wordt nat gemaakt met water. Als u de donkerdere kleur het mooist vindt dan onderhoud u het oppervlak af en toe met Verbeterde Danish oil, vindt u de lichte kleur het mooist dan pleegt u geen onderhoud en komt de lichtere kleur na verloop van tijd vanzelf weer tevoorschijn.

 

 Voorbewerking

Zorg er voor dat het hout volledig kaal en schoon is voor u met Nanopantser aan de slag gaat.

 

Nanopantser deel 1

Dit product is een melkachtig witte, waterige oplossing die als het lang staat soms wat gel-achtig kan worden. Nanopantser deel 1 wordt als eerste op het kale hout aangebracht en dringt diep in het hout in om daar mettertijd in de vezels een waterdichte beschermende laag met een zeer lange levensduur te vormen. Bovendien beschermd Nanopantser deel 1 tegen UV-stralen waardoor het hout slechts in geringe mate zal vergrijzen.

Omdat dit product wateroplosbaar is dient deze laag zoals gezegd tijdens de droogtijd beschermd te worden met een laag Nanopantser deel 2 om uitspoelen te voorkomen. Verwerk beide producten dus tijdens een droge periode en zorg er voor dat het oppervlak tussen beide bewerkingen niet nat wordt door regen. 

Verwerking Nanopantser deel 1

 1. Zorg dat het oppervlak schoon en droog is en begin alleen met het verwerken als er 2 dagen geen regen verwacht wordt of als het te behandelen voorwerp binnen gezet kan worden. De minimale verwerkingstemperatuur bedraagt 5 graden.
 2. Schud Nanopantser deel 1 stevig zodat het product dun vloeibaar wordt.
 3. Draag bij voorkeur beschermende kleding, handschoenen en een veiligheidsbril.
 4. Breng Nanopantser deel 1 ruim aan met behulp van een kwast of roller.
 5. Het duurt ongeveer 2 tot 4 uur voordat Nanopantser volledig is ingetrokken en gedroogd maar laat het oppervlak minstens 12 uur drogen en breng dan een laag Nanopantser deel 2 aan.
 6. Gebruikt gereedschap kan worden schoongemaakt met water.
 7. Zorg dat Nanopantser deel 1 altijd vorstvrij bewaard wordt!

 

Hoewel zowel de fabrikant van de nanodeeltjes als wijzelf overtuigd zijn van de veiligheid van dit product is nanotechnologie nog een relatief nieuw terrein. Gebruik daarom bij het aanbrengen voor de zekerheid toch beschermingsmiddelen zoals de in de set meegeleverde bril en het mondmasker.

 

Nanopantser deel 2

Dit product is een beschermende olie.

Verwerking Nanopantser deel 2

 1. Zorg dat Nanopantser deel 1 is aangebracht volgens de hierboven genoemde werkwijze en dat het oppervlak weer volledig is gedroogd.
 2. Breng een dun filmpje Nanopantser deel 2 aan met behulp van een kwast of roller.
 3. Laat ongeveer een half uur intrekken. Plaatsen die in die tijd de olie makkelijk opnemen direct nogmaals behandelen en met name kopse kanten, knoesten, scheuren en dergelijk extra aandacht geven.
 4. Het oppervlak afnemen met schone, droge lappen zodat er geen olie op het oppervlak achterblijft
 5. De lappen uitgespreid laten drogen om broei te voorkomen
 6. Normaliter volstaat 1 laag maar als het hout zeer dorstig is eventueel volgende lagen steeds na een dag wachten aanbrengen en zoveel lagen aanbrengen tot het hout niets meer opneemt en dus verzadigd is

Doordat Nanopantser deel 2 in het hout dringt maakt dit het hout in de meeste gevallen warmer / donkerder van kleur. Hoe sterk het kleurverschil zal zijn is afhankelijk van de houtsoort en het absorberend vermogen van het betreffende stuk maar over het algemeen kan hiervoor een redelijke indicatie worden verkregen door het hout even nat te maken met water. Als geen onderhoud gepleegd wordt wordt het hout op termijn vanzelf weer lichter van kleur. Kleurverschil tussen kern- en spinthout kan door het aanbrengen van Nanopantser deel 2 versterkt worden. 

!

Nanopantser SET

Deze set is over het algemeen voldoende voor het behandelen van circa 30 vierkante meter en bevat het volgende:

 • 3 liter Nanopantser deel 1
 • 1 verfbakje met roller voor het aanbrengen van Deel 1
 • 1 veiligheidsbril
 • 1 mondmasker categorie FFP3
 • 3 liter Nanopantser deel 2
 • 1 brede platte kwast voor het aanbrengen van Deel 2
 • 1 pak poetsdoeken voor het verwijderen van overtollige Deel 2

Nanopantser deel 1, verpakking van 3 liter

3 liter Nanopantser deel 1

Nanopantser deel 2, zak van 3 liter

3 liter Nanopantser deel 2

Bestel ook direct de volgende materialen mee:

Poetslappen

Speciaal geselecteerde, prettig absorberende poetslappen voor het verwijderen van overtollige olie van het oppervlak. De lappen zijn circa 30 x 36 cm per stuk en zijn gemaakt van krasvrij, natsterk, pluisarm materiaal met een groot absorberend vermogen.

Ze zijn verpakt per zak van 50 stuks

Beschermfolie extra dik 4 x 4 meter

Deze beschermfolie wordt ook wel afdekfolie of vloerfolie genoemd. Het is in tegenstelling tot veel verkochte folies lekker dik en stevig. Perfect geschikt dus om zaken af te dekken die niet vies mogen worden tijdens de werkzaamheden zonder dat de folie scheurt. De folie is 4 x 4 meter groot en een pak weegt ruim 500 gram.

Veiligheidsbril

Veiligheidsbril
Bolle veiligheidsbril

Bolle werkbril van kunststof.

 

Mondmasker FFP3

Dit mondmasker is een half-stijf masker met een voorgevormd bovenste deel, super licht en super zacht. Het comfortabele masker is snel en eenvoudig aan te passen. Met dubbele soepele elastieken zo vastgezet dat lekkage en irritatie wordt voorkomen. Het uitademventiel zorgt voor meer comfort. Het ventiel is aan de voorkant beschermd om het risico van schade en lekken te minimaliseren.

Eigenschappen:

 • Met uitademventiel voor comfort
 • Betrouwbaar merk
 • Latex-, siliconen- en PVC-vrij
 • Kan gebruikt worden met een bril
 • Praten gaat gemakkelijk
 • Zacht en aangenaam voor de huid
 • Beschermingsklasse FFP3 (de hoogst mogelijke bescherming tegen ademluchtbelasting)

Kwast Houten Blokwitter

deCokerije
8719189250442

Onze ambachtelijke producten worden het prettigst verwerkt met een kwast van ouderwetse kwaliteit. De kwaliteit van de haren van deze blokkwast zorgt voor een goede opname van de olie waardoor hiermee zeer snel grotere oppervlakken kunnen worden behandeld.

 

Kwast, plat dubbeldik 2,5 of 3 inch (63 of 76 mm breed)

Onze producten worden het prettigst verwerkt met een patentpuntkwast of platte kwast van ouderwetse kwaliteit. 

Behalve voor onze producten zijn deze kwasten ook bijzonder prettig voor het verwerken van beitsen en vernissen.

Kwast patentpunt maat 16

deCokerije
8719189250466

Onze producten worden het prettigst verwerkt met een patentpuntkwast of platte kwast van ouderwetse kwaliteit. 

Verfbakje met beugel en roller

Verfbakje met beugel en roller. Geschikt voor het verwerken van al onze oliesoorten en Nanopantser.

Lijnolie zeep, stenen kruik van 750 ml

Lijnolie zeep voor het schoonmaken van vervuilde oppervlakken.

Inhoud: 750 ml

Deze zeep bevat geen parfum of andere geurstoffen.

We leveren dit product niet in plastic flessen maar in milieuvriendelijke stenen kruiken.

Oxaalzuur, 1 kilo

deCokerije
8719189250237
Oxaalzuur voor het herstellen van de oorspronkelijk kleur van hout dat vergrijsd is of weer-plekken heeft

deCokerije Emmer

Een stevige kunststof emmer van 12 liter. Handig voor het schoonmaken met Lijnoliezeep of het herstellen van de kleur van het hout met Oxaalzuur.

Cocosborstel

deCokerije
8713884025916

Werkborstel Cocos voor het schoon schrobben van grijs of groen geworden oppervlakken.

Deze werkborstel is gemaakt van hout en cocosvezels en dient dus, net als bij ouderwetse kwasten, voor gebruik eerst een nacht in water gelegd te worden om het hout uit te laten zetten en zo te voorkomen dat de haren spontaan uitvallen.

StopLoss Bags: Starter Set

Wie wil beginnen met de Stoploss bags heeft direct voordeel bij deze set die bestaat uit:

 • 4 StopLoss Bags (inhoud 1 liter) met bijbehorende dopjes
 • 1 vulset voor gebruik met gewone trechters
 • 1 universele trechter
 • 1 set van 4 reserve dopjes
 • 1 vulhulp 

Nog niet bekend met deze unieke wijze om uw olie, verf en andere vloeistoffen in goede staat te bewaren zodat u alles kunt gebruiken? Klik dan op deze link om naar de StopLoss Bags-pagina te springen.

StopLoss Bags: Losse zak(ken)

Losse StopLossBag zak met bijbehorende sluitdop

Inhoud: 1 liter 

Niet vergeten mee te bestellen om de zakken te kunnen vullen:

 • Universele trechter en/of
 • Vulset voor als u met losse trechters wilt werken

Kijk hier voor meer informatie over de Stoplossbag.

 

Universele trechter

Met deze trechter kunt u eenvoudig de StopLossbag vullen. De trechter is van flexibel rubber en heeft verschillende diameters waardoor deze op veel verfblikken passen. Bij een niet passend blik vouwt u de trechter eenvoudig volledig uit en gebruikt u deze als een normale trechter.

De trechters worden per stuk geleverd.

Stoplossbags: MDF Vulhulp

Stoplossbag vulhulp
Met deze vulhulp van MDDF hangt u de Stoplossbag eenvoudig aan de werkbank zodat u uw handen vrij hebt om de Stoplossbag te vullen

StopLoss Bags: Slangensetje

Deze set bevat twee slangetjes van verschillende diameters voor wie de StopLossBag wil kunnen vullen met een gewone trechter.

Bij gebruik van de universele StopLossBag trechter is deze set niet nodig.

Het rechterdeel op de foto is te zien hoe de slangetjes gebruikt worden. Het onderste witte deel dat u op de foto ziet is de bovenzijde van een StopLoss Bag.

StopLoss Bags: Set van 4 losse dopjes

Set van 4 losse dopjes voor de StopLossBag. Altijd makkelijk als er eentje onder de werkbank rolt of  per ongeluk in de krullenbak verdwijnt.

Let op:

Deze dopjes passen alleen op de Stoplossbags van 1 liter, niet op de bewaarzakken van 3 liter!