Carnaubawas

Carnaubawas koopt u hier eenvoudig on-line en per kilo voor een aantrekkelijke groothandelsprijsCarnauba was wordt gewonnen uit de bladeren van de carnaubapalm (Copernicia prunifera). Deze palm komt van nature voor in het noordoosten van Brazilië en beschermt zijn bladeren tegen uitdroging met een laagje van deze was. De was staat bekend als de koningin van de wassen omdat Carnauba was de hoogste kwaliteit was is die moeder natuur voor ons maakt. De was wordt uit de bladeren verkregen door ze stuk te slaan, de was te raffineren en vervolgens te bleken. Carnauba was is voor de mens en dieren onverteerbaar en wordt onveranderd weer uitgescheiden wat de reden is dat het voor op veel voedingsmiddelen als glans middel of als bescherming wordt toegepast. Carnauba was is geregistreerd als E903 . 

Door het glanzende uiterlijk dat Carnauba was oplevert wordt het onder andere gebruikt in autowas, schoensmeer en allerlei voedingsmiddelen zoals drop en winegums. Voor vloer- en meubelwassen wordt het vooral gemengd met bijenwas. Daarbij worden Carnaubawas en Bijenwas beiden opgelost in Terpentijnolie om de was makkelijker verwerkbaar te maken. Verder wordt het gebruikt als natuurlijke coating voor flosdraad en nog veel meer.

Door het hoge smeltpunt van Carnauba was ( 78-85 °C ) is het ook jarenlang in lippenstift is toegepast.

Carnauba was is de hardste was die moeder natuur maakt. Het verhaal doet de ronde dat het in pure vorm net zo hard is als beton. Dat is een broodje aap verhaal maar het geeft wel aan dat het een van de hardste wassen is die we kennen.

!

Carnaubawas, 1 kilo

deCokerije
Carnaubawas
Carnaubawas

Pure Carnaubawas voor wie zelf aan de slag wil.

 

Dit product is tijdelijk niet op voorraad.

Terpentijnolie

Terpentijnolie is hét oplosmiddel voor natuurlijke oliën en wassen en kan dan ook gebruikt worden om deCokerije producten te verdunnen.

 

 

 

 

Carnaubawas voor een groothandelsprijs