Boenwas

Volledig natuurlijke Boenwas zonder oplosmiddel voor het in de was zetten van vloeren en meubelen. Hoogwaardige kwaliteit zonder chemie!Deze natuurlijke boenwas is geschikt voor het in de was zetten van vloeren en meubelen. De was bevat geen oplosmiddelen en is gemaakt van natuurlijke ingrediënten waaronder Carnaubawas en Bijenwas. De was is geschikt voor het behandelen van houten en kurken oppervlakken zoals vloeren, meubelen, trappen en dergelijke. De was is niet geschikt voor het behandelen van steen.

Vroeger werden alle meubelen periodiek van een laagje was voorzien ter bescherming van het oppervlak en om de vochthuishouding van het hout te reguleren wat vaak als het "voeden"  van het hout wordt aangeduid. Inmiddels worden onze meubelen voornamelijk van een laag lak voorzien maar daarmee is het in de was zetten weliswaar minder belangrijk geworden maar nog steeds niet volledig achterhaald. Als u namelijk uw moderne meubel in de was zet zal uw laklaag minder snel beschadigen en uw meubel dus langer mooi blijven.

Vrijwel alle op de markt zijnde boenwassen  bestaan uit Bijenwas, eventueel Carnaubawas en een deel oplosmiddel om de boel verwerkbaar te maken. Het zal u niet verbazen dat het percentage bijenwas bij veel producten groot is en dat dat weliswaar de prijs drukt maar de kwaliteit niet ten goede komt. Omdat Carnaubawas behoorlijk duurder is dan bijenwas wordt door fabrikanten gespeeld met de verhouding Carnaubawas / Bijenwas om een zo goedkoop mogelijke was te produceren.

De was bevat een hoog aandeel Carnaubawas. Carnaubawas is een van de hardste wassoorten die we kennen en daardoor geeft deze was een mooie beschermende film. Ondanks die hoge kwaliteit is deze was toch prettig te verwerken en heeft deze geen last van "vingertjes". Behalve in onze boenwas verwerken we deze hoogwaardige Carnaubawas ook in onze oplosmiddelvrije Hardwaxolie.

De werkwijze voor het aanbrengen van de was is:

1. Dun filmpje was aanbrengen met doek of kwast.

2. Ongeveer een half uur tot een uur laten drogen.

3. Uit- en oppoetsen met schone, zachte lappen. U verwijderd hiermee overtollige was en geeft het oppervlak een vriendelijke glans. Doel is om een zó dunnen film aan te brengen dat u hem niet ziet of voelt maar dat het hout wel beschermd is.

4.Voor een extra hoge glans poetst u het oppervlak nog even na met een oude panty.

 

Natuurlijke boenwas  

!

Boen was

Deze boenwas is niet alleen geschikt voor het behandelen van vloeren en meubelen maar is het ook nog eens milieuvriendelijke en prettig in het gebruik.

Inhoud 250 ml

 

Dit product is tijdelijk niet leverbaar

Terpentijnolie

Terpentijnolie is hét oplosmiddel voor natuurlijke oliën en wassen en kan dan ook gebruikt worden om deCokerije producten te verdunnen.

 

 

 

 

Natuurlijke Boenwas