Nieuwsbrief voorjaar 2019

Ter inleiding

Het is deze keer voor de verandering eens niet zo heel lang geleden dat we een nieuwsbrief publiceerden maar omdat er een paar dingen zijn die we u niet willen onthouden treft u hierbij dit verse exemplaar aan. Naast een paar nieuwe producten en een heuse prijsvraag willen we u hierbij uitnodigen voor een aantal informatiebijeenkomsten in den lande. U kunt daarbij kennismaken met een aantal van de bedrijven die onze olie in de praktijk toe passen en niet alleen ontdekken wat zij voor moois maken maar ook een heuse oliedag mee maken zónder daarvoor naar Winschoten te hoeven rijden. Tot slot treft u hieronder ook nog een leuke aanbieding aan voor houten schaven. Bestel direct want op = op!. 

 

Nieuwe producten!

jerrycan openerWe hebben weer een paar nieuwe producten in het assortiment. Geen spectaculaire producten maar wél producten die reuze handig zijn. Eén van de vragen die we af en toe krijgen is hoe je de 5- en de 20-liter jerrycans het makkelijkst open kunt krijgen. De doppen van die jerrycans zijn uiteraard te groot voor de huis- tuin en keuken flessenopeners zodat het openen ervan soms inderdaad wat lastig kan zijn. Daarom hebben we goedkope hulpjes in het assortiment opgenomen waarmee de doppen van de jerrycans eenvoudig te openen zijn. We hebben ze in 2 maten, een kleine voor de 5-liter jerrycans en een grotere voor de 20-liter variant. Klik hier om deze jerrycanopeners te bestellen.

jerrycan kraanNaast het openen van de jerrycans kregen we af en toe de vraag of er geen kraantjes waren om de olie af te tappen omdat het uitschenken, zeker van de 20-liter variant, best een werkje kan zijn. Ook daar hebben we naar geluisterd zodat er nu ook, ook weer voor zowel de 5-liter als de 20-liter jerrycans aparte kraantjes beschikbaar zijn waarmee u de olie zonder geknoei uit de jerrycans af kunt tappen. Door hier te klikken spingt u naar de besteloptie voor de kraantjes.

 

Oliedagen op locatie!

Veel mensen vinden het geen enkel probleem om naar Winschoten te rijden om deel te nemen aan één van onze oliedagen. Voor anderen is Groningen echter toch net even te ver zodat we inmiddels een aantal keer de vraag hebben gekregen of we ook niet op andere locaties oliedagen willen organiseren. We hebben daar uiteraard over nagedacht en hebben een aantal van onze dealers bereid gevonden om samen met ons een leuke dag te organiseren. Op zo'n dag kunt u uiteraard niet alleen deelnemen aan de informatieve oliepresentatie maar laten de betreffende bedrijven u natuurlijk ook graag uitgebreid kennis maken met de bijzondere producten en/of diensten die zij leveren. We zijn nog met een aantal andere dealers in gesprek maar hieronder treft u alvast informatie aan over de eerste oliedagen op locatie waarvoor we u bij deze dan ook van harte uitnodigen! De informatiedagen gaan alleen door bij voldoende interesse, aanmelden kan door contact op te nemen met de betreffende dealer of via onze site . We zijn, op volgorde van datum, de komende tijd te gast bij de volgende bedrijven.

Informatiebijeenkomst Worksop ExpressDonderdag 18 april 2019: Oliedag bij Workshop Express in Montfoort

Op 18 april 2019 organiseert Maarten Schepers van Workshop-Express een informatie-bijeenkomst bij het Montfoorts Kunstenaars Collectief (MKC). 

Maarten is gepassioneerd beeldhouwer en zal u tijdens deze dag kennis laten maken met de activiteiten van het kunstenaarscollectief en daarnaast natuurlijk ook graag vertellen over de activiteiten die hij als beeldhouwer ontplooid in zowel zijn eigen atelier in Zeist als op de, inmiddels bij velen bekende, beeldhouwvakanties die hij ieder jaar organiseert in Frankrijk en Duitsland. Wie alvast meer over Maarten, zijn workshops of de beeldhouw-vakanties wil weten springt naar deze pagina van Maarten's site

U kunt zich voor deze bijeenkomst aanmelden door een mail te sturen naar Maarten Schepers op het volgende e-mail adres: mjmm-schepers@hetnet.nl

Ter dekking van de kosten voor catering en huur wordt een bijdrage van € 5,= per persoon gevraagd. Dit inschrijfgeld kunt u overmaken naar de ING rekening van  Workshop-express NL53 INGB 0005 9879 43. Vermeld daarbij even uw e-mail adres en de tekst "oliedag" zodat duidelijk is waar de betaling betrekking op heeft. Als het bedrag bij Maarten binnen is bent u definitief ingeschreven.

 

 

Zaterdag 25 mei 2019: Oliedag bij de Stadswerkplaats Culemborg / Houtatelier Nerf in Culemborg

Maken, meedoen en delen. Deze woorden vatten bondig samen waar Stadswerkplaats-Culemborg / Houtatelier Nerf v.o.f. voor staat: een veilige leer-, werk- en ontmoetingsplaats waar ruimte is voor ieders talent en creativiteit en waar kennis en ideeën worden gedeeld. Dit alles komt goed tot uiting in de volgende onderdelen:

=> oliedag bij Houtatelier NerfOpen werkplaats

=> Activiteiten / educatie

=> Dagbesteding / stage

=> Projecten / opdrachten

Naast het aanbieden van activiteiten werkt de stadswerkplaats graag aan projecten en opdrachten. Deze projecten kunnen zijn het vervaardigen van meubels en interieurs op maat. Maar ook het restaureren van antiek en collectors items behoren tot de opdrachten. De uitvoering van deze projecten wordt gerealiseerd met behulp van de inzet van cliënten vanuit de dagbesteding en re-activeringskandidaten.  Met deze werkwijze benadrukt de stadswerkplaats haar maatschappelijke betrokkenheid. Een werkwijze waarin duurzaamheid, maatschappelijk ondernemen en ambachtelijkheid op een natuurlijke manier samenkomen en centraal staan. 

Op zaterdag 25 mei organiseert de stadwerkplaats / Houtatelier Nerf een oliedag waarbij u zowel met onze olie als natuurlijk met de activiteiten van de stadswerkplaats kennis kunt maken. U kunt zich voor deze bijeenkomst aanmelden door een mail te sturen naar Norine Maniran op het volgende e-mail adres info@stadswerkplaats-culemborg.nl of door zich aan te melden via onze site. 

 

Vrijdag 31 mei: Oliedag by Xyleia Natural interiors in Heeten

Oliedag bij XyleiaHet woord "xyleia" betekent "hout" in het Grieks. Xyleia Natural Interiors is gespecialiseerd in exclusieve meubelstukken van natuurlijke materialen, zoals hout en versteend hout. De meubels worden geïmporteerd uit verschillen landen in Azië. De nadruk ligt op kwaliteit en uniciteit. Iedere tafel, ieder krukje, ieder meubelstuk is uniek en van grote schoonheid. De showroom van Xyleia Natural Interiors is gevestigd in het dorp Heeten, in het hart van Salland. Op de website www.xyleia.eu vindt u veel foto's van unieke producten zoals boomstamtafels, salontafels, lampen, bijzettafels, krukjes, banken, waskommen en decoraties. Naast interieurproducten importeert Xyleia Natural Interiors ook gedenkstenen en urnen van versteend hout.

  • ALTIJD RUIM 50 BOOMSTAMTAFELS OP VOORRAAD

  • MAATWERK IS MOGELIJK

  • UITSLUITEND DE BESTE KWALITEIT VERSTEEND HOUT

  • RUIM 2000M² SHOWROOM IN HEETEN

  • MAANDAG T/M ZATERDAG GEOPEND (zondag op afspraak)

Op vrijdag 31 mei organiseert Xyleia een oliedag waarop u uitgebreid kunt genieten van de prachtige stukken die bij Xyleia te zien zijn en waarop wij u uiteraard graag informeren over olie en alles wat daarbij hoort. U kunt zich voor deze bijeenkomst aanmelden door een mail te sturen naar info@xyleia.eu of door zich aan te melden via onze site

 

Oliedag bij Secret of Woods / Woodz interiors in RotterdamDonderdag 13 juni 2019: Oliedag bij Woodz Interiors in Rotterdam

Woodz interiors is de Nederlandse winkel van Secret of Woods. Secret of Woods is opgericht en gevestigd in het mooie landelijke dorpje Chiang Mai in Noord Thailand en voorziet daar de locale bevolking van werk en inkomsten tegen een eerlijke beloning. Het bedrijf geeft werk aan ruim 100 mensen en beschikt naast een volledige werkplaats en kantoor over een showroom waarin men kennis kan maken met haar activiteiten en producten. Ook in de winkel Woodz Interiors in Rotterdam zijn de producten te vinden.

Op donderdag 13 juni organiseert Woodz Interiors een oliedag waarop u uitgebreid kunt genieten van de prachtige stukken die dit bedrijf maakt en waarop wij u uiteraard graag informeren over olie en alles wat daarbij hoort. U kunt zich voor deze bijeenkomst aanmelden door een mail te sturen naar chiangmaimarco@gmail.com of door zich aan te melden via onze site

 

Zaterdag 29 juni 2019: Oliedag bij Natuurlijk-Kleurrijk in Den-Haag

Oliedag bij Natuurlijk-Kleurrijk in Den-HaagBij Natuurlijk-Kleurrijk vindt u alles op het gebied van duurzaam schilderen. Natuurlijk Kleurrijk levert uitsluitend afwerkproducten die gemaakt zijn van onschadelijke, natuurlijke en zoveel mogelijk herwinbare producten zoals lijnolie, bijenwas, krijt, cellulose en natuurlijke pigmenten. De natuurverven die Natuurlijk Kleurrijk aanbiedt zijn biologisch afbreekbaar en passen daarom in de ecologische kringloop. Natuurverf is veilig voor onze gezondheid en kan om deze reden zelfs door zwangere vrouwen gebruikt worden. Wie meer wil weten over natuurverven kijkt op www.natuurlijk-kleurrijk.nl  

Op zaterdag 29 juni organiseert Natuurlijk-Kleurrijk een oliedag waarop u uitgebreid kennis kunt maken met natuurvriendelijke producten voor het afwerken van hout en andere ondergronden en waarop wij u uiteraard graag informeren over olie en alles wat daarbij hoort. U kunt zich voor deze bijeenkomst aanmelden door een mail te sturen naar info@natuurlijk-kleurrijk.nl of door zich aan te melden via onze site

 

Wordt aan gewerkt...

Naast de hierboven genoemde oliedagen op locatie zijn we ook nog in gesprek met de volgende dealers om later dit jaar een oliedag op hun locatie te verzorgen. Details daarvan zijn nog niet bekend maar spreek de betreffende dealer gerust aan of neem contact met ons op als u interesse heeft in een specifiek bedrijf. We hopen later dit jaar ook nog te gast te zijn bij:

=> De Houtdraaierij, Nieuw Wehl

=> Houtzagerij Van Rooijen in Echteld

=> Willy Vanhoutte, Beernem, België

=> Inflora, Lettele

 

Dutch Wooden Boat Festival 2019

Van 5 t/m 7 juni aanstaande zal in Willemsoord, Den-Helder het eerste Houten Boten Festival van Nederland: het Dutch Wooden Boat Festival gehouden worden. U vindt dan allerlei soorten en maten houten boten op het land en in het water, ieder met liefde gemaakt. Daarnaast vindt u er natuurlijk ook de bootbouwers die hun ziel en zaligheid in hun schepen hebben gelegd en allerhande aanverwante bedrijven en producten. Ook deCokerije zal op dit evenement met een stand aanwezig zijn om iedereen met liefde voor hout te informeren over de (on-)mogelijkheden van het beschermen er van.

Het festival wordt gehouden omdat het in 2019 alweer 25 jaar geleden is dat het Hout & Meubilerings College in Amsterdam de afstudeerrichting ‘jachtbouw’ startte. Het festival is trouwens ook zeker aantrekkelijk voor wie zelf nog geen houten boot heeft want er is niet alleen van alles te zien en te doen maar er zal zelfs ook een heuse 14-voets Whitehall worden verloot! Dit was de honderdste boot die gemaakt werd op de Bootbouwschool van Bert van Baar. Wie meer wil weten over het Dutch Wooden Boat Festival kijkt op www.dutchwoodenboatfestival.nl en wie zelf een boot wil leren bouwen kijkt natuurlijk op www.bootbouwschool.nl

 

Prijsvraag!

Hoe diep dringt olie in?Regelmatig krijgen we de vraag hoe diep olie nu eigenlijk in dringt. Een vraag waar het antwoord helaas moeilijk op te geven is omdat dat direct afhangt van het absorberend vermogen van het specifieke stuk. Voor wie minder bekend is met hout: sterk vereenvoudigd mag u een stuk hout een beetje vergelijken met een bos rietjes. In de plank liggen alle rietjes keurig naast elkaar met de openingen aan de uiteinden van de plank. U kunt zich voorstellen dat er veel meer limonade wordt opgenomen als we deze door de openingen van de rietjes gieten dan wanneer we limonade aan de zijkant van de bos proberen naar binnen te gieten. En wat nu als we die bos rietjes schuin doorzagen waardoor ineens over een veel groter oppervlak de openingen van de rietjes bloot komen te liggen... Begrijpt u wat we bedoelen? Het verschil in opnamecapaciteit tussen volledig kops hout (lees: "de uiteinden van de rietjes") en het langshout van gekloofd hout (lees: "de zijkanten van een bos rietjes die allemaal volledig in tact zijn") kan soms wel een factor 10 of nog meer bedragen. Voor deze prijsvraag gaan we een testje doen wat er als volgt uit ziet:

=> We nemen een bakje met (Verbeterde Hout-)olie

=> We zetten daar een Eiken plankje rechtop in, dus zodat de openingen van de rietjes in de olie staan.

De vraag: Hoeveel millimeter denkt u dat de olie na 24 uur zal zijn ingedrongen in het plankje?

De prijs? De 5 deelnemers die het dichtst bij het goede antwoord zitten ontvangen een tegoedbon voor 20% korting op hun volgende bestelling.

Stuur uw antwoord naar prijsvraag@hout-olie.nl en ding mee naar een van de kortingsbonnen!

 

Opruiming houten schaven!

Houten schaven aanbiedingHouden we ons tegenwoordig vooral bezig met houtolie en een klein beetje werkbanken, voorheen leverden we allerlei houtbewerkings- en restauratiematerialen. Om plaats te maken voor een grotere voorraad aan olieproducten hebben we ons magazijn opgeruimd en daarom doen we in deze nieuwsbrief een aantal houten schaven in de aanbieding. U vindt ze onder aan deze pagina. Het zijn volledig nieuwe schaven en zoals vermeld geldt: Op = Op dus bestel direct als u interesse heeft want van sommige modellen hebben we er nog maar een paar...

 

Olie in de praktijk: foto's gezocht!

We krijgen regelmatig de vraag: "Hoe gaat het er uit zien als we ons project in de olie zetten?". Het standaard antwoord dat we nu geven op die vraag is: "Maak het hout even nat met water. De natte kleur is de kleur die het hout ook ongeveer aan zal nemen als het in de olie gezet wordt". Een uitstekende indicatie en eenvoudig uit te voeren maar hoe leuk zou het zijn als we u nou ook eens foto's zouden kunnen laten zien van projecten uit de praktijk? Goed excuus dus om een nieuwe rubriek "Voorbeelden" op te gaan nemen op onze website! Daarom zoeken we foto's van projecten die met onze olie behandeld zijn, bij voorkeur vóór- en ná behandeling. Kunt u ons hiermee helpen en mogen we de van u ontvangen foto's op onze website plaatsen? We horen het graag via info@hout-olie.nl

 

Vragen, op- of aanmerkingen?

We hopen u hiermee weer prettig te hebben bijgepraat maar horen het natuurlijk zoals altijd graag als u vragen, op- of aanmerkingen heeft.

 

Ontvangt u deze nieuwsbrief nog niet maar wilt u deze voortaan wel ontvangen? Stuur dan een e-mail naar met daarin uw naam en het verzoek om de nieuwsbrief te ontvangen. We nemen u dan op in onze verzendlijst zodat u automatisch een kort bericht ontvangt zodra er een nieuwe versie is gepubliceerd. We publiceren slechts een paar maal per jaar zodat u niet bang hoeft te zijn dat we uw overspoelen met nutteloze mails. Kent u iemand die het wellicht ook leuk zou vinden om op de hoogte te blijven? Attendeer hem of haar dan ook even op onze site en nieuwsbrief!

 

!

Houten Blokschaaf B48

Houten blokschaaf type B48

Lengte: 240 mm

Breedte blok: 63 mm

Breedte mes: 48 mm

Hoogte blok: 56 mm

Totale hoogte inclusief mes en spie: 130 mm

Deze schaaf is voorzien van een recht mes

Opruiming: Nu van € 21,50 voor slechts € 12,50. Op = Op!

Houten Blokschaaf met bolgeslepen mes E36

Houten blokschaaf type E36

Lengte: 237 mm

Breedte blok: 59 mm

Breedte mes: 36 mm

Hoogte blok: 56 mm

Totale hoogte inclusief mes en spie: 130 mm

Opruiming: Nu van € 24,50 voor slechts € 12,50. Op = Op!

Houten Blokschaaf met keermes C48

Houten blokschaaf type C48

Lengte: 240 mm

Breedte blok: 63 mm

Breedte mes: 48 mm

Hoogte blok: 56 mm

Totale hoogte inclusief mes en spie: 130 mm

Deze schaaf is voorzien van een recht mes met keermes

Opruiming: Nu van € 24,50 voor slechts € 12,50. Op = Op!