deCokerije heeft een heel Tungolie Gamma ...

Op deze pagina vindt u een overzicht van ons Tungolie Gamma. Zo hebben we niet alleen Rauwe Tungolie en gekookte tungolie maar ook allerlei verder bewerkte producten.

Tungolie gammaDe basis van onze Tungolie producten is natuurlijk de Rauwe Tungolie. Rauwe Tungolie wordt gewonnen uit de zaden van de Tungboom die ook wel Tungnoten worden genoemd. Natuurlijk zzijn er ook in Tungland allerlei kwaliteiten olie in de handel van minder goed en goedkoop tot supergoed en duurder. Omdat bij ons de kwaliteit het enige is dat telt werken wij uitsluitend met de beste kwaliteit olie en andere grondstoffen. Die grondstoffen kopen we niet alleen zelf in op de wereldhandel maar halen we vaak zelfs direct bij de producent.

Als wij deze ruwe olie verkoken en er nog een klein beetje andere olie bij doen om de verwerkbaarheid te verbeteren noemen we het resultaat Verbeterde Houtolie. Eigenlijk hadden we dat Gekookte Tungolie kunnen noemen maar omdat er een klein beetje andere olie aan is toegevoegd vonden we die naam niet eerlijk en hebben we voor "Verbeterde Houtolie" gekozen. We voegen tijdens het koken onder andere hoogwaardige Zonnebloemolie toe omdat daarmee de verwerkbaarheid van de olie wordt verbeterd zonder dat er in kwaliteit wordt ingeboet.

 

Door tijdens het koken aan deze Verbeterde Houtolie ook nog op het juiste moment het natuurlijke hars Colofonium toe te voegen krijgen we Verbeterde Danish Oil. We noemen dat "Verbeterd" omdat wij voor het maken van onze Danish oil maar heel erg weinig oplosmiddel gebruiken terwijl collega-producenten soms zelfs 70 tot 90% oplosmiddel in hun blikken stoppen. Colofonium is een hars dat gewonnen wordt uit het sap van naaldbomen. Het kent een groot aantal toepassingen maar wordt onder andere al eeuwen lang gebruikt voor het maken van vernissen. Daarvoor werd deze hars opgelost in bijvoorbeeld Terpentijnolie, wat het oplosmiddel is dat uit diezelfde boomhars werd gewonnen.

 

Door de ingredienten van de Verbeterde Danish oil iets anders te behandelen maken we ook Bankiraiolie, Hardhoutolie en Teakolie. Allemaal oliesoorten dus die door hun aandeel hars weerbestendiger zijn dan de Verbeterde Houtolie. 

 

Tot slot kunnen we ook een blend maken van Lijnolie en Tungolie. Dat product noemen we Verrijkte gekookte Lijnolie, gekookte  lijnolie dus die verrijkt is met Tungolie. Dit is een mooi product voor wie bijvoorbeeld estrikken of andere ongeglazuurde vloertegels wil behandelen. Vroeger werd dit gedaan met alleen gekookte lijnolie maar onze Verrijkte Gekookte Lijnolie is een stuk sterker waardoor minder vaak onderhoud nodig is en de vloer ook beter is beschermd tegen schoonmaakmiddelen. Om het nóg beter te maken maakt u natuurlijk schoon met Lijnoliezeep. Daardoor maakt u niet alleen schoon als u de vloer dweilt maar brengt u ook direct tijdens het dweilen weer een nieuw oliefilmpje op het oppervlak aan waardoor het groot onderhoud, oftewel het weer een keer in de olie zetten van de vloer, een poos wordt uitgesteld. Net zo makkelijk dus en minder werk.