Natuurlijke Hardwaxolie volledig zonder oplosmiddelen

Deze Hardwaxolie is gemaakt uit louter natuurlijke ingrediënten en bevat in het geheel geen oplosmiddelen. Daardoor is dit product dus niet alleen beter voor het milieu maar ook zuiniger in gebruik.

Hardwaxolie zonder oplosmiddelOplosmiddelvrije Olie-was-behandeling   

Ideaal voor sterk belaste oppervlakken binnenshuis van hout, vezelplaten, OSB, kurk, Terracotta, Estrikken en dergelijke.

Hardwaxolie zonder oplosmiddel is een kleurloze olie-was-mix die gemaakt wordt uit louter natuurlijke ingrediënten. Het is een olie die het hout duurzaam veredelt, de tekening van het hout benadrukt en een sterk oppervlak geeft. De droogtijd bedraagt circa 6 tot 12 uur doch pas na 7 tot 10 dagen is de maximale sterkte bereikt zodat in die periode het oppervlak met enige zorg behandeld dient te worden.

Het verbruik van dit product is afhankelijk van het absorberend vermogen van de ondergrond maar ligt gemiddeld rond de 15 tot 30 ml per vierkante meter (oftewel 30 tot 60 vierkante meter per liter)

Ongeopend en koel bewaard is Hardwax olie minstens 5 jaar houdbaar.

Ingedroogde olieresten kunnen met het huishoudelijk afval mee

Zo nodig verdunnen met Terpentijnolie

 

De werkwijze voor het gebruik van hardwax olie zonder oplosmiddel is als volgt:

 1. Schuur zo nodig het oppervlak met een goede kwaliteit schuurpapier.
 2. Grondeer het oppervlak van LICHTE houtsoorten met Verbeterde Houtolie. Voor oppervlakken die niet zwaar belast worden zoals boekenkasten en dergelijke brengt u 1 laag onverdunde Verbeterde Houtolie aan. Op oppervlakken die wel zwaar belast worden zoals keukentafels en dergelijke *) u de eerst laag Verbeterde Houtolie met 30% terpentijnolie en de tweede laag met 10%.
 3. Grondeer het oppervlak van DONKERE houtsoorten met 1 laag Impregneerolie.
 4. Als laatste laag brengt u de hardwax olie aan
 5. Voor alle lagen geldt de volgende werkwijze:
 6. Dunne laag olie aanbrengen met een kwast, spons of roller. 
 7. Laat de olie ongeveer een half uur intrekken. Behandel plaatsen die de olie makkelijk opnemen direct nogmaals en geef kopse kanten en dergelijke extra aandacht.
 8. Poets na ongeveer een half uur het oppervlak schoon met oude lappen.
 9. De lappen uitgespreid laten drogen om broei te voorkomen.
 10. Eventueel volgende lagen na steeds een dag wachten aanbrengen en zoveel lagen aanbrengen tot het hout niets meer opneemt en dus verzadigd is.
 11. Afhankelijk van de mate waarin het oppervlak gebruikt wordt dient de oliefilm regelmatig aangevuld te worden door een nieuw laagje hardwax olie aan te brengen.

 

*) Hoewel veel mensen Hardwaxolieproducten overal toepassen is Hardwaxolie vooral geschikt voor oppervlakken die slechts licht belast worden. Hardwaxolie bevat namelijk wasbolletjes die het oppervlak een wat mattere uitstraling geven. Op plaatsen die belast worden worden deze wasbolletjes echter tot glans gepoetst waardoor glansverschil zal ontstaan. Voor zwaarder belaste toepassingen binnen is het werken met uitsluitend de Verbeterde Houtolie daarom een betere keuze.

!

Hardwaxolie, 1 liter

deCokerije
8719189250077

Hardwaxolie zonder oplosmiddel. Deze olie is iets dikker maar gunstiger in verbruik. Bij gemiddeld verbruik is een blik voldoende voor het eenmaal behandelen van 30 tot 34 vierkante meter.

klik hier voor de detailpagina over Hardwaxolie zonder oplosmiddel

Bestel ook direct de volgende materialen mee:

Beschermfolie extra dik 4 x 4 meter

Deze beschermfolie wordt ook wel afdekfolie of vloerfolie genoemd. Het is in tegenstelling tot veel verkochte folies lekker dik en stevig. Perfect geschikt dus om zaken af te dekken die niet vies mogen worden tijdens de werkzaamheden zonder dat de folie scheurt. De folie is 4 x 4 meter groot en een pak weegt ruim 500 gram.

StopLoss Bags: Losse zak(ken)

Losse StopLossBag zak met bijbehorende sluitdop

Inhoud: 1 liter 

Niet vergeten mee te bestellen om de zakken te kunnen vullen:

 • Universele trechter en/of
 • Vulset voor als u met losse trechters wilt werken

Kijk hier voor meer informatie over de Stoplossbag.

 

StopLoss Bags: Set van 4 losse dopjes

Set van 4 losse dopjes voor de StopLossBag. Altijd makkelijk als er eentje onder de werkbank rolt of  per ongeluk in de krullenbak verdwijnt

Universele trechter

Met deze trechter kunt u eenvoudig de StopLossbag vullen. De trechter is van flexibel rubber en heeft verschillende diameters waardoor deze op veel verfblikken passen. Bij een niet passend blik vouwt u de trechter eenvoudig volledig uit en gebruikt u deze als een normale trechter.

De trechters worden per stuk geleverd.

StopLoss Bags: Vulset

Deze set bevat twee slangetjes van verschillende diameters voor wie de StopLossBag wil kunnen vullen met een gewone trechter.

Bij gebruik van de universele StopLossBag trechter is deze set niet nodig.

Het rechterdeel op de foto is te zien hoe de slangetjes gebruikt worden. Het onderste witte deel dat u op de foto ziet is de bovenzijde van een StopLoss Bag.

StopLoss Bags: Starter Set

Wie wil beginnen met de Stoploss bags heeft direct voordeel bij deze set die bestaat uit:

 • 4 StopLoss Bags (inhoud 1 liter) met bijbehorende dopjes
 • 1 vulset voor gebruik met gewone trechters
 • 1 universele trechter
 • 1 set van 4 reserve dopjes

Nog niet bekend met deze unieke wijze om uw olie, verf en andere vloeistoffen in goede staat te bewaren zodat u alles kunt gebruiken? Klik dan op deze link om naar de StopLoss Bags-pagina te springen.

Kwast Houten Blokwitter

deCokerije
8719189250442

Onze ambachtelijke producten worden het prettigst verwerkt met een kwast van ouderwetse kwaliteit. De kwaliteit van de haren van deze blokkwast zorgt voor een goede opname van de olie waardoor hiermee zeer snel grotere oppervlakken kunnen worden behandeld.

 

Kwast, plat dubbeldik 2,5 of 3 inch (63 of 76 mm breed)

Onze producten worden het prettigst verwerkt met een patentpuntkwast of platte kwast van ouderwetse kwaliteit. Ook deze kwasten zijn gemaakt van Chinees varkenshaar om een uitstekende opname en een mooie vloeiing te combineren.

Behalve voor onze producten zijn deze kwasten ook bijzonder prettig voor het verwerken van beitsen en vernissen.

Kwast patentpunt maat 16

deCokerije
8719189250466

Onze producten worden het prettigst verwerkt met een patentpuntkwast of platte kwast van ouderwetse kwaliteit. Onze kwasten behoren tot de absolute top doordat deze traditioneel met de hand vervaardigd worden met de beste kwaliteit Chinees varkenshaar wat o.a. resulteert in een uitstekende opname en afgifte van de olie.

 

 

Poetslappen

Speciaal geselecteerde, prettig absorberende poetslappen voor het verwijderen van overtollige olie van het oppervlak. De lappen zijn circa 30 x 36 cm per stuk en zijn gemaakt van krasvrij, natsterk, pluisarm materiaal met een groot absorberend vermogen.

Ze zijn verpakt per zak van 50 stuks

Terpentijnolie

Terpentijnolie is hét oplosmiddel voor natuurlijke oliën en wassen en kan dan ook gebruikt worden om deCokerije producten te verdunnen.