Nieuwsbrief zomer 2017

 

Ter inleiding

Achter onze schermen is er de afgelopen maanden erg veel gebeurd en gebeurd er nog steeds erg veel waardoor ook deze nieuwsbrief weer even op zich heeft laten wachten. We hopen u echter hiermee weer even bij te praten en horen het uiteraard graag als u vragen of bemerkingen heeft.

 

Te Koop: Prachtig gelegen riante werkplaats met woonhuis!

Zoals in de vorige nieuwsbrief al aangekondigd zijn er bij ons dit jaar een aantal zaken aan het veranderen. Een er van is dat wij na 32 jaar onze voormalige boerderij in Groot-Ammers zullen verlaten om de kuierlatten onder te binden en elders neer te strijken. Om die reden is onze boerderij met de recent volledig vernieuwde werkplaats en cursusruimte onlangs in de verkoop gekomen. Uiteraard zorgen we er voor dat u hier bij de afhandeling van uw bestelling niets zult merken maar wie graag op een van de mooiste plekken van Nederland wil wonen EN een zeer riante werkplaats met demo- of cursusruimte zoekt heeft nu een wel heel unieke kans om zo'n plek te bemachtigen. Meer informatie vindt u via de volgende link: http://www.funda.nl/koop/groot-ammers/huis-85593207-achterland-14/

 

Webwinkelkeur: U geeft ons een 9,6!

Omdat het natuurlijk altijd beter kan en we benieuwd zijn naar uw mening over onze producten en wijze van werken hebben we ons in oktober aangesloten bij de stichting Webwinkelkeur. Webwinkelkeur is een onafhankelijke instelling waar klanten beoordelingen kunnen geven over de daarbij aangesloten websites. De aangesloten websites, zoals wijzelf, kunnen geen wijzigingen doorvoeren in de beoordelingen en kunnen deze ook niet verwijderen zodat een werkelijk objectief beeld ontstaat van wat echte klanten vinden. Sinds de start hebben we ruim 2200 klanten gevraagd om een beoordeling te schrijven en hebben bijna 300 mensen daar gehooror aan gegeven. Daarmee is het resultaat inmiddels dus redelijk representatief aan het worden en met de 9,6 uit 10 die u ons geeft zijn we dan ook zeer tevreden. Fijn dat u onze werkzaamheden en producten zo waardeert maar zoals gezegd kan het natuurlijk altijd beter dus als u tips of bemerkingen heeft dan blijven we die net als altijd graag van u horen!

 

 

Welkom aan boord!

 

Ook deze keer kunnen we u weer informeren dat een aantal prachtige bedrijven er voor heeft gekozen om onze producten in hun assortiment op te nemen. We stellen ze hieronder graag aan u voor.

 

In Overpelt in Belgisch Limburg vindt u de firma Limbucolor  EN nu ook de producten van deCokerije.

  

 

Teak Your Wall biedt stijlvolle, decoratieve houten wandpanelen waarmee elk interieur iets bijzonders krijgt. Deze gerecyclede panelen worden samengesteld uit wrakken van bootjes en kleine teak huisjes waardoor elk paneel uniek is en een eigen verhaal heeft. De panelen van Teak Your Wall zijn bovendien verkrijgbaar in verschillende stijlen en kleurcombinaties waardoor ze passen in elk interieur. Ook Teak Your Wall heeft voor haar olie gekozen voor deCokerije. 

 

Dat u onze producten in Nederland, Duitsland en België tegen kon komen wist u natuurlijk al. Onlangs is daar Frankrijk bij gekomen. Ook dé houtbewerkingsspecialist van Frankrijk, firma Bordet heeft namelijk gekozen om onze producten op te nemen in het assortiment. Omdat de gemiddelde Fransman wat moeite heeft met het uitspreken van "deCokerije" en ook de rest van onze teksten niet erg Frans-vriendelijk zijn worden de producten door Bordet onder eigen label op de markt gebracht maar in de blikken vindt u ook daar nu dus gewoon de vertrouwde deCokerije-olie!

 

  

 

Tungolie van de boom tot in het blik! Deel 1

Het zal u niet ontgaan zijn dat hoogwaardige Tungolie het belangrijkste ingrediënt van onze producten is. Wellicht dus leuk om daar eens iets meer over te vertellen zodat u weet wat er bij komt kijken om een blik deCokerije olie te maken. In deze nieuwsbrief het eerste deel...

 

Tungolie wordt wereldwijd gezien als de beste natuurlijke drogende olie. Het heeft de beste beschermende eigenschappen voor hout maar wordt ook veelvuldig toegepast voor het beschermen van steen, terracotta en metalen.

 

Omdat wij ons ten doel hebben gesteld dat we alleen produkten en service van hoge kwaliteit willen leveren betekend dat dat we onze grondstoffen nauwkeurig uitzoeken en uitsluitend van ons bekende, geaccrediteerde, producenten betrekken. We hebben dan ook nauwe contacten met olieproducenten op verschillende plaatsen in de wereld en maken met Tungolie niet alleen prachtige producten maar weten ook precies waar de olie vandaan komt en hoe het gewonnen is.

 

De boom waar de olie vandaan komt heet, jawel, de Tungboom of voor wie wat beter in Latijn onderlegd is: Aleuritis Fordii of Aleuritis montana. Dat zijn de twee meest bekende soorten Tungbomen uit de Euphorbiaceae familie die vooral gekweekt worden in China, Argentinië en Paraguay. Vanaf het derde jaar dragen de bomen vruchten die Tungnoten worden genoemd en dat houden ze gemiddeld zo'n 30 jaar vol. De maximale productie wordt na 10 tot 12 jaar bereikt als de bomen inmiddels zo'n 12 meter hoog zijn. De opbrengst bedraagt dan ongeveer 4 tot 5 kubieke meter noten per hectare.

In september laten de bomen hun vruchten vallen die rustig blijven liggen tot de eigenaar van de boom de prijs hoog genoeg vindt om zijn vruchten op te gaan rapen. Behalve de prijs rijpt in die tijd ook de vrucht zelf en droogt deze op natuurlijke wijze tot een vochtpercentage van ongeveer 30% is bereikt. Gemiddeld na een week of 4 worden de vruchten geraapt en per fiets, pick-up of bulkwagen naar de productie gebracht. Iedere vrucht bevat 4 tot 5 "noten". Op de productielocatie wordt eerst het vochtgehalte gecontroleerd en worden de vruchten zo nodig verder gedroogd om vervolgens van de bast ontdaan te worden om de 4 of 5 noten vrij te maken.

Na het pellen worden de noten verwarmd en naar de pers gebracht. Een complete vrucht, inclusief de schil heeft een oliegehalte van tussen de 60 en 70%. Wat volgt is persen en filteren om verse Rauwe Tungolie te produceren. Volgende keer vertellen we wat er daarna allemaal nog moet gebeuren voordat deze ruwe grondstof uiteindelijk geschikt is om in het blik op uw werkbank te belanden...

  

Vragen, op- of aanmerkingen?

 

We hopen u hiermee weer prettig te hebben bijgepraat maar horen het natuurlijk zoals altijd graag als u vragen, op- of aanmerkingen heeft.

 

Ontvangt u deze nieuwsbrief nog niet maar wilt u deze wel ontvangen? Stuur dan een e-mail naar met daarin uw naam en het verzoek om de nieuwsbrief te ontvangen. We nemen u dan op in onze verzendlijst zodat u automatisch een kort bericht ontvangt zodra er een nieuwe versie is gepubliceerd. We publiceren slechts een paar maal per jaar zodat u niet bang hoeft te zijn dat we uw overspoelen met nutteloze mails. Kent u iemand die het wellicht ook leuk zou vinden om op de hoogte te blijven? Attendeer hem dan even op onze site en nieuwsbrief.