Nieuwsbrief najaar 2016

Ter inleiding

Als we dit schrijven zit 2016 er alweer bijna op. Het is een erg druk jaar voor ons geworden waarbij we met deCokerije opnieuw een groei van ruim 50% ten opzichte van het vorig jaar hebben door gemaakt. Behalve in Nederland zijn er nu inmiddels ook een aantal dealers in het buitenland actief wat uiteraard ook het nodige werk met zich heeft meegebracht. In deze nieuwsbrief praten we u daarom graag weer even bij en hebben we ook een wellicht interessante opruimingsaanbieding voor u.

 

Aanpassing website!

Naar aanleiding van de vragen die we hebben gekregen hebben we ook de afgelopen tijd weer veel werk gestopt in onze website.

Zo hebben we onder andere de dealerpagina grondig onder handen genomen zodat u makkelijker kunt zien waar de dealers zitten en welke dealer welke producten op voorraad heeft.

Omdat we vaak dezelfde vragen kregen over het behandelen van specifieke houtsoorten hebben we onze website tevens uitgebreid met een aantal pagina's waarop we nu per houtsoort uitgebreid uit de doeken doen hoe u deze het beste kunt behandelen. U vindt deze pagina's in de linker kolom onder het kopje "Werkinstructies". Kijk bijvoorbeeld eens bij "Eiken behandelen" hoe u daar het beste mee om kunt gaan.

 

Opruiming!

Omdat er voor volgend jaar een aantal veranderingen bij ons op stapel staan zal (een deel) van onze werkplaats worden opgeruimd. Daardoor zullen waarschijnlijk zowel werkbanken als machines en gereedschappen ter beschikking komen. De werkbanken die momenteel al beschikbaar zijn kunt u zien door op deze link te klikken (de link opent in een nieuw scherm). 

Heeft u wellicht ook interesse in professionele machines en gereedschappen voor houtbewerking, glas-in-lood en/of brandschilderen? Laat ons dat dan even weten via een mail naar opruiming@hout-olie.nl. We houden u dan vrijblijvend op de hoogte zodra er zaken zullen worden opgeruimd.

 

Welkom aan boord!

 

Ook deze keer kunnen we u weer informeren dat een aantal prachtige bedrijven er voor heeft gekozen om onze producten in hun assortiment op te nemen. We stellen ze hieronder graag aan u voor.

 

In Aalsmeer is het bedrijf De Meerpalen gevestigd. Eigenaar wouter Wijnholds maakt op ambachtelijke wijze bijzondere meubelen en meer uit authentieke meerpalen en werkt deze uiteraard af met de oliën van deCokerije. Ook Wouter is dermate enthousiast over onze producten dat ook hij een deel van onze oliën in zijn assortiment heeft opgenomen. Wie meer wil weten over dit uniek bedrijf neemt een kijkje op www.demeerpalen.nl

 

Het zagen van de meest uiteenlopende houtproducten is altijd de kracht geweest van Houtzagerij van Rooijen. Van heel kort, tot heel lang, van dun tot dik. Een van de specialisaties is het zagen van afwijkende maten. Lengtes tot wel 16 meter zijn geen enkel probleem. U kunt het zo gek niet verzinnen of bij van Rooijen kunnen ze het verwerken. Naast deze houtproducten levert men bij van Rooijen nu ook een deel van de producten van deCokerije want wie een mooi stuk hout koopt wil dat natuurlijk ook zo goed mogelijk beschermen. Meer weten over dit bedrijf? Kijk dan op: www.dehoutzager.nl

 

Ook over de grens begint men van ons te horen. Zo maken we inmiddels voor een belangrijke Belgische klant producten op maat voor hun eigen label die door heel Europa verkocht zullen gaan worden en heeft ook het Oostenrijkse bedrijf Neureiter onze producten afgelopen tijd in het assortiment opgenomen. Alle teksten zijn daarvoor in het Oostenrijks vertaald en natuurlijk hebben we de producten aldaar ook gepresenteerd. Waarschijnlijk niet erg nuttig voor u om aldaar te bestellen maar wellicht toch leuk om te weten...

 

Oude recepten, moderne technologie!

We hebben afgelopen tijd weer aan een aantal beurzen en evenementen mee gedaan om onze producten onder de aandacht te brengen. Zo stonden we niet alleen in Nederland maar dit jaar dus ook in België en Oostenrijk. Omdat de gemiddelde beursbezoeker tegenwoordig van een simpele tafel met een wit kleedje en een paar blikken (terecht) niet warm meer wordt hebben we flink geinvesteerd in het maken van een leuke maar flexibele stand waarmee we voor de dag konden komen.

We hebben daarom het bedrijf B4-Bikes een opdracht verstrekt om een tweetal unieke, elektrische fietsen in onze kleuren, met ons logo en natuurlijk met houten details te bouwen. Deze fietsen zijn, net als onze producten, gebaseerd op een oud recept, namelijk een Harley Davidson uit 1912, maar bevatten onder de motorkap de modernste technologie, net zoals ook onze producten met de modernste technologie worden geproduceerd. De fietsen produceren uiteraard geen uitlaatgassen net zo min als onze Verbeterde Houtolie oplosmiddelen bevat die in de lucht terecht komt. Enfin, zo zijn er nog een heel aantal overeenkomsten tussen de fietsen en onze producten maar belangrijkste is dat zowel de fietsen als onze olie daardoor veel aandacht heeft gekregen en daar was het uiteraard om te doen.

 

Interne organisatie!

Zoals gezegd zijn we ook het afgelopen jaar weer sterk gegroeid. Dat heeft het nodig gemaakt dat we ook achter de schermen een aantal zaken aan hebben moeten pakken om zo efficient mogelijk te kunnen blijven werken. We hebben daarom een stuk maatwerksoftware laten ontwikkelen waardoor we bestellingen nu met minder handelingen in orde kunnen maken. We verkleinen daarmee niet alleen de tijd die nodig is om uw bestelling te verwerken maar ook de kans op fouten terwijl de mogelijkheid om orders terug te zoeken juist aanmerkelijk is verbeterd.

 

Online marketing

 

In de vorige nieuwsbrief informeerden we u dat we een vooraanstaand internetmarketingbureau hadden ingehuurd om te kijken of die het rendabel zouden kunnen maken om via Google te adverteren. Na een test van 6 maanden waarin alles uit de kast is gehaald is gebleken dat de kosten nauwelijks tegen de baten opwegen en dat heer Google dus helaas dermate duur is dat het voor ons geen zin heeft om daar verder in te investeren. Hoewel we bijzonder tevreden waren over de werkwijze van het betreffende bureau is de samenwerking dan ook helaas om die reden inmiddels beeindigd.

 

 

 

Lijnoliezeep verbeterd!

LijnoliezeepOnze Lijnoliezeep kende u natuurlijk al en ongetwijfeld kent u ook de bijzondere schoonmaakeigenschappen daarvan voor het schoonmaken van vloeren, terrassen, blokhutten en ander vies geworden hout- en steen werk. Ook voor dit product ontvangen we al lange tijd complimenten. Wat we echter af en toe ook hoorden was dat niet iedereen de typische lijnolie geur van het product wist te waarderen. Onlangs hebben we daarom dit product vernieuwd waardoor ook dat probleem is opgelost en u nu in plaats van lijnolie een frisse citroengeur ruikt als u de dop open draait. Omdat de doppen van de oude verpakking soms wat te hard waren hebben we ook direct de verpakking verbeterd maar aan de schoonmaakeigenschappen is uiteraard niets gewijzigd; die zijn nog even indrukwekkend als voorheen!

 

 

 

Vragen, op- of aanmerkingen?

 

We hopen u hiermee weer prettig te hebben bijgepraat maar horen het natuurlijk zoals altijd graag als u vragen, op- of aanmerkingen heeft.

 

Ontvangt u deze nieuwsbrief nog niet maar wilt u deze wel ontvangen? Stuur dan een e-mail naar met daarin uw naam en het verzoek om de nieuwsbrief te ontvangen. We nemen u dan op in onze verzendlijst zodat u automatisch een kort bericht ontvangt zodra er een nieuwe versie is gepubliceerd. We publiceren slechts een paar maal per jaar zodat u niet bang hoeft te zijn dat we uw overspoelen met nutteloze mails. Kent u iemand die het wellicht ook leuk zou vinden om op de hoogte te blijven? Attendeer hem dan even op onze site en nieuwsbrief.