Wax olie

Onze natuurlijke wax olie of hardwaxolie bestaat uit onder andere hoogwaardige Tungolie en Carnaubawas.Wax olie of Hardwaxolie is een mix van onder andere olie en harde was. Op deze pagina vindt u meer informatie over onze natuurlijke hard wax olie

Wax olie of Hardwaxolie bestaat uit een mix van olie en harde was. Bij de betere, natuurlijke producten wordt Tungolie als basis gebruikt en wordt als was gekozen voor de eveneens natuurlijke Carnaubawas.

Tungolie geldt als de beste olie die moeder natuur maakt en wordt met name gewonnen in China en tegenwoordig ook Zuid Amerika. Doordat het oorspronkelijk uit China komt wordt deze olie ook wel Chinese Houtolie genoemd. Het wordt echter niet alleen voor het behandelen van hout gebruikt maar wordt ook toegepast voor het behandelen van steen en voor het maken van hoogwaardige verven en zelfs drukinkten. Als u meer wilt weten over de achtergronden en het gebruik van de Chinese Houtolie die wij in onze hard wax olie gebruiken klikt u op deze link om naar de detail pagina over Tungolie te springen.

Naast de hierboven beschreven Tungolie is het andere belangrijkste ingrediĆ«nt voor onze Hardwaxolie Carnaubawas. Carnaubawas is namelijk de hardste was die moeder natuur voor ons maakt. Het wordt gewonnen uit bladeren van de Carnauba palm die met name in Mexico voor komt. Omdat deze palmboom in erg droge gebieden staat beschermd hij zijn bladeren tegen uitdrogen met een laagje Carnaubawas. Het verhaal doet de ronde dat Carnaubawas in pure vorm net zo hard zou zijn als beton. Dat is een beetje overdreven maar het geeft wel aan dat het een geheel andere kwaliteit was is dan bijvoorbeeld Bijenwas. De betere wasproducten maken dan ook graag gebruik van Carnaubawas waarmee het een van de meest gewaardeerde soorten ter wereld is. Ook wij maken om die reden gebruik van Carnaubawas om onze Hardwaxolie te produceren. Wilt u meer weten over hoe wij onze hardwaxolie maken en wat de verdere achtergronden en het gebruik er van zijn? Klik dan op deze link om naar de detail pagina van onze Hardwaxolie te springen.

Wax Olie pagina