Nieuwsbrief najaar 2015

 In deze uitgave vindt u de volgende onderwerpen:

=> Ter inleiding

=> Er is een tijd van komen...

=> Een boekje open doen

=> Geraniums?

=> Kleurrijke en duurzame meubels!

=> StopLossBags

=> Welkom aan boord!

=> Luisteren!

Wilt u ook onze nieuwsbrief ontvangen? Stuur dan een e-mail naar nieuwsbrief@hout-olie.nl met daarin uw naam en het verzoek om de nieuwsbrief te ontvangen. U ontvangt dan een kort bericht zodra er een nieuwe versie is gepubliceerd.

 

Ter inleiding

De tijd ging altijd al snel maar is in ons geval de afgelopen maanden wel heel erg snel gegaan. Hoogste tijd dus om u weer even bij te praten maar vrees niet; we houden het kort deze keer! In deze nieuwsbrief treft u onder andere belangrijk nieuws aan over onze politoer-activiteiten, vertellen we u hoe u verf en olie voortaan het beste kunt bewaren en mogen we u voorstellen aan een aantal interessante collega's. 

 • Kortom: Veel leesplezier!
 •  

    

  Er is een tijd van komen 

 • ...en er is een tijd van gaan" luidde de tekst op het oude blauwe tegeltje. Wie ons al iets langer volgt weet dat wij al enkele jaren lopen te rennen om alles in goede banen te leiden en al onze klanten te helpen op een wijze waarop wij ook zelf graag geholpen zouden willen worden. Afgelopen jaar heeft daardoor opnieuw een forse groei van onze bedrijfsactiviteiten te zien gegeven met als gevolg dat er inmiddels zo veel werk op ons bordje is gekomen dat het ons eenvoudigweg niet meer lukt om dat met behoud van dezelfde kwaliteit af te handelen. We zijn derhalve opnieuw op een punt in onze historie aangekomen dat we óf personeel aan zouden moeten nemen, óf weer een deel van onze activiteiten af zouden moeten stoten. Omdat wij veel te kritisch zijn voor personeel gaat dat niet gebeuren en hebben we dus met pijn in het hart besloten om afscheid te gaan nemen van onze politoer-acitiviteiten. We zijn derhalve op zoek gegaan naar een opvolger en hebben enige tijd geleden Richard Vermeulen van de firma MeubelUniek bereid gevonden om dat stokje van ons over te nemen. Na het nodige werk achter de schermen is Richard vanaf 1 oktober volledig operationeel en beheert hij dus ook de website www.politoeren.com . Wie dus voortaan via die site een bestelling pleegt of een vraag stelt wordt niet meer door ons maar door Richard geholpen. Ook de Politoercursussen zullen in de toekomst door Richard verzorgd gaan worden dus neem even contact met hem op via richard@meubeluniek.nl als u daarover u op de hoogte gehouden wil worden. Van hieruit: "Dank aan alle politoerders!" en voor Richard "Een glanzende toekomst met net zo veel plezier als wij aan het politoeren hebben gehad!".

 •  

   

   

  Een boekje open doen 

 • Richard runt al jaren zijn meubelmakerij MeubelUniek en zijn webshops waaronder www.meubelrestauratieshop.nl en is dus natuurlijk voor velen van u geen onbekende. In het verleden mochten wij Richard ook op onze cursussen verwelkomen en gezien zijn activiteiten lag het verder uitbouwen van het politoeren dan ook voor de hand. Een van zijn activiteiten op dat vlak is dat hij het afgelopen jaar druk is geweest met het maken van een heus boek over dit prachtige ambacht. Een must om in de boekenkast op te nemen voor zowel iedereen die al politoert als voor eenieder die dat nog niet doet maar wel graag een uitgebreide kijk in de keuken van dit magisch ambacht zou willen krijgen. Het boek is uiteraard Nederlandstalig en via deze link bij Richard te bestellen.

 •  

   

   

  Geraniums?

 • De oliedagen zijn in volle gang"Hoe moet dat dan zo zonder het politoeren?" vroeg één van onze klanten ons onlangs in de veronderstelling dat wij wellicht al rijp dachten te zijn voor de Geraniums. Niets is minder waar. Door het overdragen van het politoeren hopen wij meer tijd te krijgen voor het verder uitbouwen van de oliën van deCokerije omdat we daarvoor nog heel veel ideeën hebben waar we op dit moment gewoonweg niet aan toe komen. Zo proberen we meer tijd vrij te maken voor het verzorgen van onze oliedagen die inmiddels druk bezocht worden en waarin we de deelnemers in een paar uur tijd uitgebreid informeren over het werken met olie en alles wat daarbij komt (klik hier voor meer informatie). In de tijd die we al wel hebben kunnen vrij maken zijn we onlangs bovendien distributeur voor Nederland geworden van de StopLossBags die gebruikt kunnen worden om olie probleemloos te bewaren en waarover u hieronder meer kunt lezen. Naast de olie blijven we natuurlijk ook onze website www.houten-werkbank.nl gewoon beheren en kunt u dus ook daarvoor nog steeds bij ons terecht.

 •  

 •  

 • StopLossBags

 • De ideale manier om olie, verf en vernis in uitstekende conditie te houden. De zakken zijn herbruikbaar en kunnen voor de meeste afwerkproducten worden gebruikt.We kennen allemaal het probleem van een half blik verf of een restje olie: binnen de kortste keren is het verdroogd en zit er rommel waardoor je de rest weg kunt gooien. Dit probleem komt niet alleen bij verf voor maar uiteraard ook bij onze deCokerije-oliën aangezien die beginnen te drogen zodra er zuurstof bij komt en een half blik olie ruim voldoende zuurstof bevat om de olie een leuke dag te bezorgen. Het probleem kennen we al lang; de oplossingsrichting ook maar een daadwerkelijk geschikt product vinden wat dit probleem oplost viel nog niet mee. Gelukkig waren we niet de enigen die dit probleem onderkenden zodat er vanuit Amerika een oplossing bedacht en inmiddels geproduceerd is: de StopLossBags (voor wie iets minder goed Engels spreekt: "Stop Verspilling Zakken"). Het idee is simpel en wordt onder andere ook bij het verpakken van wijn gebruikt. Geheim zit in de gebruikte materialen waardoor de inhoud zeer goed bewaard wordt. Omdat hiermee het verspillen van onze ambachtelijke oliën voorkomen kan worden zijn wij onlangs importeur voor Nederland geworden voor deze unieke bewaarzakken. We hebben er inmiddels ook al een pagina op onze website voor gemaakt die te vinden is via deze link. De StopLossBags zijn uiteraard niet alleen via ons maar ook via onze distributeurs te bestellen.

 • Ter kennismaking krijgen lezers van onze nieuwsbrief ruim 25% korting op een starter set. U kunt gebruik maken van deze actie door de Starter set onderaan deze pagina te bestellen.

 •  

 •  

 • Welkom aan boord!

 • Sinds de vorige uitgave van deze nieuwsbrief kunnen we u kennis laten maken met opnieuw twee nieuwe distributeurs die aan de slag zijn gegaan met deCokerije oliën. Welkom aan boord dus voor Pieternel Peltenburg van Natuurlijk Kleurrijk en voor Ronald Kanne van de Houtdraaierij.

 • Pieternel Peltenburg van Natuurlijk Kleurrijk heeft zich volledig gespecialiseerd in natuurlijke verven en alles wat daarbij hoort. Uitgebreide informatie over de producten die zij voert is te vinden via www.natuurlijk-kleurrijk.nl

 •  

 • ook de Houtdraaierij heeft gekozen voor deCokerijeRonald Kanne is een internationaal gerenommeerd houtdraaier die naast het zelf maken van houtdraaiwerk ook cursussen en demonstraties verzorgd. Daarnaast runt hij een (web-)winkel waar houtdraaiers terecht kunnen voor advies en het aanschaffen van de betere gereedschappen en materialen. Dat Ronald voor zijn oliën heeft gekozen voor de producten van deCokerije zal u waarschijnlijk dan ook niet verbazen. Zijn winkel op het web is te vinden via de volgende link: www.dehoutdraaierij.nl 

 •  

 • Luisteren! 

  Zoals u niet ontgaan zal zijn verzinnen wij constant allerlei zaken vanachter onze werkbank. We kunnen echter alleen kwaliteit blijven leveren als we ook weten wat ú van onze acties vindt. We horen dan ook graag uw mening over de wijze waarop we contact met u onderhouden, over onze producten, over hoe we uw bestelling afhandelen en ga zo maar door. Gelukkig kregen we af en toe te horen dat klanten de kosten die wij in rekening brachten voor het afhandelen van iDEAL-betalingen te hoog vonden. Wij kiezen er voor om de in rekening gebrachte kosten expliciet te vermelden zodat u zelf kunt kiezen of u wel of niet van een betaalde dienst gebruik wilt maken. Ook de kosten voor het afhandelen van de iDEAL betalingen door de ING werden dan ook 1 op 1 doorberekend. Naar aanleiding van de bemerkingen die we ontvingen zijn we op zoek gegaan naar een alternatief. Dat heeft even geduurd maar inmiddels hebben we een oplossing gevonden die ook binnen het door ons gebruikte systeem was in te passen. Resultaat: niet alleen zijn de kosten voor het afhandelen van een betaling meer dan 50% lager geworden maar voortaan kunnen ook onze Belgische klanten direct on-line betalen via Mistercash of Bancontact.

  Ander punt dat we af en toe van u hoorden was dat onze 5-liter jerrycans soms gekreukeld arriveerden na een blijkbaar onstuimige reis door het GLS-systeem. Ook dat probleem hebben we inmiddels opgelost door het gebruik van iets duurdere maar tevens degelijkere jerrycans.

  Dank dus voor uw bemerkingen! Heeft u ook een verbeterpuntje? Laat het ons weten!

   

   

  Houten Handgereedschappen 

  Naast de houten werkbanken die we alweer een paar jaar op de markt brengen via www.houten-werkbank.nl hebben we onlangs die website uitgebreid met een aantal ambachtelijke handgereedschappen. Zo vindt u daar voortaan houten schaven, houten hamers en houten lijmklemmen, gemaakt zoals het hoort van massief hout (meestal Beuken) en zonder onnodige toeters en bellen. Benieuwd? Kijk dan hier voor de details.