Natuurlijk!

Natuurlijke houtolie!

deCokerije levert Natuurlijke olie voor bescherming van hout in en om het huis. Natuurlijke olie voor de vloer, voor meubelen, voor het tuinhuis e.d. Op deze site leest u er alles over.Van Nederland kennen we de cijfers niet maar alleen in Duitsland al wordt per jaar ongeveer 1,6 miljoen ton (1.600.000.000 kg dus) lakken en verven verbruikt. Een voor ons onvoorstelbaar grote berg die een even zo onvoorstelbare belasting op het milieu teweeg brengt. Een deel van al die verf producten is gebaseerd op natuurlijke oliën en harsen maar wordt om technische redenen van chemische toevoegingen voorzien. Als men voldoende kennis van materialen en processen heeft is het echter zeer wel mogelijk om gelijkwaardige of vaak zelfs nog betere producten te maken die niet alleen "gebaseerd zijn op" natuurlijke grondstoffen maar die "volledig bestaan uit" deze natuurlijke ingrediënten die verkregen worden uit volledig duurzame bronnen. En dat is wat van toepassing is op de natuurlijke olie producten van deCokerije:

  • Kwalitatief hoogwaardige producten.
  • Volledig bestaand uit natuurlijke oliën, wassen en harsen.
  • Uit duurzame, natuurlijke bronnen.
  • Voornamelijk zónder oplosmiddelen.
  • Voornamelijk zónder chemische toevoegingen.
  • Eenvoudig te verwerken.

 

Oplosmiddelen worden in onze producten slechts minimaal toegepast en alleen als het echt niet anders kan. Dit in tegenstelling tot veel moderne producten die soms zelfs wel tot 90% of nog meer oplosmiddelen bevatten...

 

De grondstoffen voor onze producten worden al eeuwenlang gebruikt vanwege hun unieke eigenschappen. Zo gebruikten de Chinezen de olie van de Tungboom al ver voor onze jaartelling voor het conserveren van al hun houten voorwerpen en gebruiken wij Westerlingen al sinds mensenheugenis Lijnolie voor dezelfde toepassing.

 

In de loop der eeuwen zijn er op basis van deze door moeder natuur aangeleverde ingrediënten uiteraard heel veel, al dan niet geheime, recepten ontwikkeld om tot het perfecte product voor een betreffende toepassing te komen. Producten die vaak prachtige resultaten gaven maar waarvan de recepten verloren gingen of die in de vaart der volkeren eenvoudig werden verdrongen door massaproducten waar de marketing beter van was. Ook is in de loop der jaren de kennis van producten en processen enorm toegenomen. Zo wisten we vroeger misschien wel hóe we een mooi product moesten maken, maar begrepen we vaak niet wat er nu eigenlijk precies gebeurde tijdens dat productieproces. Onze producten worden inmiddels volledig samengesteld op basis van gedetailleerde chemische analyses en grondige kennis van producten en grondstoffen. De recepten voor de producten zijn dan ook op moleculair niveau bepaald zodat we ieder product de beste eigenschappen kunnen geven voor de toepassing waarvoor het bedoeld is. Klik op deze link voor een beknopte indruk van hoe we onze verschillende soorten natuurlijke olie maken.

 

Op deze site vindt u weer een aantal van die ouderwets degelijke producten waarvan het misschien niet eens direct duidelijk is dát ze zo bijzonder zijn. De prijs is heel gewoon, de manier waarop u ze kunt kopen is heel gewoon maar "onder de motorkap" zijn ze dus ouderwets bijzonder dankzij de aloude ingrediënten van moeder natuur én de hoogwaardige moderne recepten die onze specialisten daarmee hebben weten te maken.

 

deCokerije natuurlijke olie