Schuurpapier
Schuur papier; hoe en wat?

Schuurpapier. Op deze pagina vindt u uitslutiend eerste kwaliteit schuurpapier in verschillende groftes om uw werk zo goed als mogelijk voor te bereiiden op een mooie olie afwerking. Goed schuurpapier is tenslotte de sleutel tot een mooie ondergrond en daarmee een goede en mooie afwerking. Gebruik alle groften schuurpapier van grof tot fijn voor de beste voorbereiding van uw afwerking. Schuurpapier Het geheim van een mooie afwerking zit in de voorbereiding.  Op deze pagina vertellen we u daarom graag een paar dingen die met schuur papier te maken hebben.

 

De grofte van de ondergrond en dus het te gebruiken schuur papier dient afgestemd te zijn op de uiteindelijke afwerking.

Over schuren wordt vaak gedacht: "hoe fijner hoe beter". Dat is echter lang niet altijd het geval; de te gebruiken korrelgrofte hangt af van de uiteindelijke afwerking. Hoewel hier een heel verhaal achter zit waarvoor de ruimte hier te klein is (we vertellen u alles over schuurpapier tijdens onze cursussen) treft u hieronder een zeer beknopt en vereenvoudigd overzicht aan:

  • Voor een lak- of een vernislaag wordt geschuurd tot minimaal korrel 180 en maximaal korrel 280.
  • Voor een was-afwerking wordt geschuurd tot minimaal korrel 180 maar vaak nog veel fijner (korrel 800) om de glans te verhogen.
  • Voor een gepolitoerd oppervlak wordt geschuurd tot minimaal korrel 400 maar voor echt mooi werk tot wel korrel 2500.
  • Voor een olie-afwerking worden werkstukken áls ze geschuurd worden, geschuurd tot minimaal korrel 180 of zo fijn als wenselijk. Ook komt het voor dat het oppervlak helemaal niet geschuurd wordt.

 

Hoewel veel schuurpapier er op het eerste gezicht hetzelfde uit ziet, zit er tussen de verschillende soorten enorm veel verschil. De verschillen zitten in de drager (de ondergrond van papier, textiel of kunststof), in de gebruikte lijm en natuurlijk in het materiaal van de gebruikte schuurkorrels en eventuele coatings. Zoals bij alle takken van sport geldt dan ook zeker bij schuur papier: "Goed gereedschap is het halve werk!". Het schuren van een mooi werkstuk met inferieur schuur papier is dan ook eigenlijk zonde van tijd, materiaal én werkstuk.

 

Schuurpapier, schuurpapier en schuurpapier: een wereld van verschil in schuurpapier...

Zoekwoorden: Schuurpapier korrel 150, schuurpapier korrel 180, schuurpapier korrel 240, schuurpapier korrel 320, schuurpapier korrel 400, schuurpapier 600, schuurpapier 800, schuurpapier 1000, schuurpapier 1200, schuurpapier 1500, fijn schuurpapier, gebruik schuurpapier.

!

Schuurpapier korrel 320 droog

€ 0,50 korting per vel bij afname van 5 vel of meer

Schuurpapier korrel 240 waterproof

€ 0,50 korting per vel bij afname van 5 vel of meer

Schuurpapier korrel 320 waterproof

€ 0,50 korting per vel bij afname van 5 vel of meer

Schuurpapier korrel 2000 waterproof

€ 0,50 korting per vel bij afname van 5 vel of meer
Dit papier wordt door de fabrikant in kleinere vellen (circa 14 x 23 cm) gemaakt.

Schuurpapier korrel 2500 waterproof

€ 0,50 korting per vel bij afname van 5 vel of meer
Dit papier wordt door de fabrikant in kleinere vellen (circa 14 x 23 cm) gemaakt.

Schuurpapier schuurpapier