Hardhout Olie

Hardhout Olie

Hardhout olie is een speciale olie voor het onderhoud van hardhout zoals Bankirai en andere gebruikelijke houtsoorten. hardhout olieHardhout heeft een andere celstructuur dan naaldhout. Daardoor dringt olie die geschikt is voor naaldhout minder goed in in hardhout waardoor een slechtere hechting, mindere bescherming en kortere levensduur wordt verkregen. Voor een zo effectief mogelijk onderhoud van hardhouten (tuin-)meubelen, vlonders, plantenbakken, carports en dergelijke dient daarom gebruik gemaakt te worden van olie die speciaal ontwikkeld is voor toepassing op hardhout.

 

Onze Hardhout Olie is zo'n product. Hoewel u misschien aan de buitenzijde van onze hardhout olie niet zo heel veel bijzonders ziet, zit er een heleboel kennis "onder de motorkap". Natuurlijk is ook deze olie, net als alle andere producten uit ons assortiment, volledig gebaseerd op het gebruik van natuurlijke, duurzame grondstoffen. Voor deze hardhout olie hebben we echter een speciale verkoking van die natuurlijke grondstoffen ontwikkeld die een zodanige structuur van de olie-moleculen oplevert dat deze olie makkelijk door hardhout wordt opgenomen. Daardoor ontstaan een uitstekende hechting en bescherming van alle gebruikelijke soorten hardhout zoals Bankirai, Angelim Vermelho, Azobe, Cumaru, Massaranduba en dergelijke. 

Voor een optimale bescherming met Hardhout Olie is het aan te bevelen om kaal hout eerst te voorzien van een laag impregneer olie. Door de grondlaag van impregneer olie wordt de bescherming tegen vocht aanmerkelijk verhoogd en wordt tevens een uitstekende hechting tussen het hout en de Hardhoutolie bewerkstelligd wat de levensduur en sterkte van de afwerking nog verder verhoogt. Voordat hout voor de eerste keer behandeld kan worden dient dit uiteraard  goed droog te zijn. Vlonderplanken die nog vochtig zijn bij het leggen dient men derhalve eerst enkele maanden te laten drogen voordat het hout behandeld wordt. Onbehandeld hout dat grijs geworden is kan worden opgefrist met oxaalzuur (zie menu-optie "Bestellen" / "Toebehoren"). 

 

Productoverzicht: hardhoutolie

Gebruiksaanwijzing

Zie: Productbeschrijving Hardhout Olie (de link opent een PDF-file in een nieuw venster)

Lees voor u de producten gebruikt ook even deze pagina met Tips en Trucs

Veiligheidsinformatieblad

Zie: Veiligheidsinformatieblad Hardhout Olie (de link opent in een nieuw venster)

!

Hardhout Olie

hardhout olie. hardhout olie, hardhout olie, hardhout olie, hardhout olie, hardhout olie, hardhout olie, hardhout olie, hardhout olie, hardhout olie, hardhout olie, hardhout olie

Kwast Houten Blokwitter

Onze ambachtelijke producten worden het prettigst verwerkt met een kwast van ouderwetse kwaliteit. De kwaliteit van de haren van deze blokkwast zorgt voor een goede opname van de olie waardoor hiermee zeer snel grotere oppervlakken kunnen worden behandeld.

Kwast, traditionele patentpunt

Onze producten worden het prettigst verwerkt met een patentpuntkwast of platte kwast van ouderwetse kwaliteit. Onze kwasten behoren tot de absolute top doordat deze traditioneel met de hand vervaardigd worden met de beste kwaliteit Chinees varkenshaar (Chunking). Het haar is 90% tops wat o.a. resulteert in een uitstekende opname en een mooie vloeiing van de olie.

Behalve voor onze producten zijn deze kwasten ook bijzonder prettig voor het verwerken van alkydhars verven (inclusief de 2010 kwaliteiten) en dankzij de roestvaststalen ring zijn de kwasten bovendien geschikt voor watergedragen lakken.

Deze kwast is voorzien van een massief beukenhouten, gelakte steel en een stevige touwwoeling die extra verlijmd is.

Kwast, plat dubbeldik 2,5 of 3 inch (63 of 76 mm breed)

Onze producten worden het prettigst verwerkt met een patentpuntkwast of platte kwast van ouderwetse kwaliteit. Ook deze kwasten zijn gemaakt van Chinees varkenshaar om een uitstekende opname en een mooie vloeiing te combineren.

Behalve voor onze producten zijn deze kwasten ook bijzonder prettig voor het verwerken van beitsen en vernissen.

Poetslappen

Speciaal geselecteerde, prettig absorberende poetslappen voor het verwijderen van overtollige olie van het oppervlak. De lappen zijn van theedoekkwaliteit en hebben dus een groter absorberend vermogen dan standaard dunne poetslappen.

Let op:

Het betreft hier afgekeurde, gebruikte, gewassen theedoeken die verkocht worden als poetslappen. Deze theedoeken kunnen dan ook, zoals bij poetslappen gebruikelijk is, gaten, vlekken en/of andere gebreken vertonen. Reden dat wij deze poetslappen voor u inkopen is dan ook geenszins de gaafheid er van maar het feit dat deze doeken zoveel mogelijk olie opnemen tegen een zo laag mogelijke prijs.

Terpentijnolie

Terpentijnolie is hét oplosmiddel voor natuurlijke oliën en wassen en kan dan ook gebruikt worden om deCokerije producten te verdunnen.

 

Klik hier voor informatie over Terpentijnolie

 

 

White Spirit

Deze aromaten-arme White Spirit wordt gebruikt voor het schoonmaken van gereedschap. Inhoud 1 liter

 

Klik hier voor de White Spirit pagina

 

Droog schuur papier per vel korrel 150

€ 0,50 korting per vel bij afname van 5 vel of meer

Klik hier om naar onze schuurpapier pagina te gaan. U vindt daar nog veel meer soorten en korrelgroften en zowel droog als waterproof schuur papier van grof tot zeer fijn met uiteraard een korte toelichting.

Droog schuur papier per vel korrel 180

€ 0,50 korting per vel bij afname van 5 vel of meer

Droog schuur papier per vel korrel 240

€ 0,50 korting per vel bij afname van 5 vel of meer

 

Informatie over hardhout olie